26 Aralık 2017 Salı

Yale Üniversitesi

Yale Üniversitesi, Connecticut'taki New Haven'da gerçekten özel bir üniversitedir. 1701'de Collegiate School gibi kurulan Yale, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki üçüncü en eski eğitim kurumudur. Üniversitede, William Howard Taft, Gerald Ford (LL.B), George HW Bush (BA), Bill Clinton (JD) ve danGeorge W. Bush (BA) da dahil olmak üzere Nobeldan ABD Başkanı birçok ödül sahibi var.
ABD'li akademik kabul, 12,7 milyar dolar, ki bu rakam dünyadaki ikinci büyük hareketi oluşturuyor (rakip büyüklüğün ardında, Harvard Üniversitesi).

Yale, diğer araştırma üniversitelerine kıyasla yaygın olmayan lisans öğretimine vurgu yapar. Üniversitesinin muhtemelen Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en seçkin öğrencilerden biri sadece başvuranların% 10'undan azını aldı ve ayrıca Harvard haricinde başka kurumlardan daha fazla Rhodos bilginleri yarattı. Üniversite rezidans sisteminde ikamet eden lisans öğrencileri benzersizdir. Tiyatro, müzik, mimari ve tıp da dahil olmak üzere Yale lisansüstü okul programları. Muhtemelen Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en seçkin Yale Hukuk Bürosu'dur ve birçoğu Yüksek Mahkemede Başkan ve katılımcılar üretmiştir. Üniversitenin tamamı, Profesör Sterling'in en yüksek rütbeli olduğu düşünülen 3.000'den fazla öğretim üyesine sahiptir.

Yale Ivy Ligi'nde (Ivy League) sekiz katılımcıdan sadece biridir. Yale ve Harvard arasındaki tarihi uzun rekabetler; Akademiden futboldan kürek çekmeye kadar, Oxford ve Cambridge arasındaki rekabete çok benzerler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder