24 Aralık 2017 Pazar

Michigan Üniversitesi

University31.blogspot.com
Michigan Üniversitesi (UM, U-M, UMich veya U of M), yalnızca Michigan olarak adlandırılır ve gerçekten Ann Arbor, Michigan, Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan bir kamu araştırma üniversitesidir. Devletin en eski üniversitesidir ve ayrıca Flint ve Dearborn'da bulunan iki uydu kampüsüne sahiptir. Üniversite 1817'de Detroit'te Catholepistemiad ya da Michigania Üniversitesi gibi Michigan Territory'u resmi olarak bir devlet haline gelene kadar yaklaşık 20 yıl kuruldu.
Üniversite 1837'de Ann Arbor'a şu anda Merkez Kampüs olarak anılacak olan 40 hektar (16 ha) üzerine taşınacaktı. Ann Arbor'da kuruluşundan bu yana, üniversite kampüsü 344.000 metrekare (781 dönümlük veya 3.16 km²) 'lik birleşik alana sahip 584'ün üzerinde büyük binayı kapsayacak şekilde genişledi ve aynı zamanda akademik programını Bilim ve araştırma içeren en az bir klasik müfredat.

Üniversite çok yüksek araştırma aktivitesine sahiptir ve tıp, hukuk, hemşirelik, sosyal çalışma ve diş hekimliği mesleki diplomaları ile birlikte beşeri bilim, sosyal bilimler ve STEM alanlarında (Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) doktora derecelerine sahip kapsamlı bir lisansüstü programdır. . Michigan, belki de Amerikan Üniversiteler Birliği'nin kurucu üyelerinden biriydi ve canlı mezunlarının bedenidir (2012 itibariyle) 500'den fazla 000'ı kapsıyor.
Michigan atletik takımları NCAA'dan Division I'de yarışıyor ve bu nedenle topluca Wolverines olarak anılıyor. Onlar Big Ten Konferansı'na katılanlar.Michigan amerika üniversitelerinden biri olarak yer almaktadır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder