24 Aralık 2017 Pazar

Waterloo Universitesi

Waterloo Üniversitesi (çoğunlukla Waterloo, UW veya UWaterloo olarak anılacaktır) ana kampüsü Waterloo, Ontario, Kanada'da bulunan kamu araştırma üniversitesidir. Ana kampus, Waterloo Parkının bitişiğindeki "Uptown" Waterloo'da 404 hektar (1.000 dönüm) arazide bulunmaktadır. Üniversite altı fakülte ve on okul temelli fakultas tarafından yönetilen akademik programlar sunmaktadır. Üniversite aynı zamanda dört uydu kampüsü ve dört bağlı üniversite koleji faaliyet göstermektedir. Waterloo, Kanada'daki araştırma yoğun üniversitelerin bir grubu olan U15'in üyesidir.
Waterloo Üniversitesi, öğrencilerin eğitimlerini uyguladıkları iş deneyimiyle bütünleştirmelerine olanak tanıyan Kooperatif Eğitimi (co-op) programı ile ünlüdür. Waterloo Üniversitesi, 19.000'den fazla öğrenci ve 5.200 işbirlikçi işverenle birlikte dünyanın en büyük ikinci öğretim sonrası iş birliğini yürütmektedir.

Bu kurum, 1 Temmuz 1957'de Waterloo College Facility Association olarak kuruldu ve Waterloo College'ın yarı özerk bir ajansıydı ve ardından Western Ontario Üniversitesi'nin bir üyesiydi. Bu kurum resmi olarak Waterloo Koleji'nden ayrılmış ve 1959'da Ontario Parlamentosu tarafından Waterloo Üniversitesi Yasasının geçişi ile bir üniversite olarak kurulmuştur. Savaş sonrası ekonomik büyüme için mühendis ve teknisyen yetiştirme ihtiyacını karşılamak üzere kurulmuştur. Kanada'nın. 1960'da sanat fakültesi eklenerek önümüzdeki on yılda büyük ölçüde büyüyün ve 1967'de Toronto'dan taşınan Ontario Optometri Koleji'ni.

Üniversitenin birlikte eğitimi ve yaklaşık 27.000 lisans ve 4.000'in üzerinde lisansüstü öğrencisi bulunmaktadır. Mezunlar ve üniversitenin eski öğrencileri Kanada'da ve 140'dan fazla ülkede bulunabilir. Dünya Üniversitelerinin 2015 Akademik Sıralamasında 200-300 sırada yer alan üniversiteler, 2015-2016 yıllarında QS Dünya Üniversiteleri Sıralamaları'nda 152 ve 2015-2016 Times Yüksek Öğretim Dünya Üniversiteleri Sıralamaları'nda 179. Canadian Inter Sport'ın Ontario Üniversitesi Atletizm Konferansı'nda yarışan Waterloo Warriors olarak bilinen Waterloo takım kulübü takımı.

Waterloo Üniversitesi Fakülteleri ve Okulları

Uygulamalı Sağlık Bilimleri
Halk Sağlığı ve Sağlık Yüksekokulu

Sanat
Muhasebe ve Finans Okulu
Balsillie Uluslararası İlişkiler Okulu [a]
Renison Sosyal Hizmet Okulu [b]

Mühendislik
Mimarlık Fakültesi

çevre
Çevre, İşletme ve Geliştirme Okulu Çevre, Kaynaklar ve Sürdürülebilirlik Okulları Planlama Okulu

Matematik
David R. Cheriton Bilgisayar Bilimleri Yüksekokulu

Bilim
Optometri ve Görme Bilimleri Yüksekokulu
Eczacılık Okulu

Waterloo kamu tarafından finanse edilen bir araştırma üniversitesidir ve Kanada Üniversiteler ve Üniversiteler Birliği üyesidir. Sonbahar, kış ve bahar terimleriyle sistem-dönem bazında işlev görür. Diploma Programı, 24 377 tam gün ve yarı zamanlı öğrenciden oluşan okul kayıtlarının çoğunluğunu kapsar. 2012-2013 yılında 5.041 lisans, 267 doktora, 1.275 yüksek lisans ve 192 meslek yüksek okulu verilmiştir. Üniversite, toplam 10 okul ve 50'den fazla akademik bölüm faaliyet gösteren altı fakülte halinde organize edilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder