6 Aralık 2017 Çarşamba

University of Pennsylvania

Pennsylvania, [Kredi: Watchmike] özel üniversite Philadelphia, Pennsylvania, ABD, Ivy League okullarından biridir ve ülkedeki en eski üniversitedir. 1740 yılında bir hayır kurumu olarak kuruldu. Büyük ölçüde Benjamin Franklin'in ve diğer önde gelen Philadelphianların çabalarıyla, 1751'de Franklin'i ilk yönetim kurulunun başkanı olarak seçen bir akademi haline geldi. 1755'de Philadelphia Koleji ve Akademisi olarak tasdik edildi. Sömürge Amerika'daki ilk tıp fakültesinin kuruluş yılı olan 1765'de kuruluş aslında bir üniversite oldu, ancak bir süre için devlet desteğini aldığı 1779 yılına kadar sözde değildi. 1791 yılından bu yana, devlet yardımı almaya devam ederse de, özel olarak

yetiştirilmiş ve kontrol edilen bir kurum olmuştur. Üniversiteye yaklaşık 25.000 öğrenci kayıt yaptırdı. Üniversite, kadın öğrencileri kabul eden ülkedeki ilk öğrencilerden biriydi. Kadınlar, 1870'lerin sonunda derece dışı statüye girmeye başladılar. Lisansüstü programlar 1882'de kurulduğunda ve 1914'te Eğitim Fakültesi (şimdi bir lisansüstü okulu) açıldığında lisans öğrencileri olarak resmî olarak kabul edildi. 1933'te Kadınlara Yönelik Bir Liberal Sanatlar Koleji kuruldu ve böylece kadınlara eğitim dışı konularda lisans derecesi almak; Ancak, kadın okulu 1974 yılına kadar, Sanat ve Bilim Okulu'na birleştirildiğinde, üniversitenin tam anlamıyla bir eş-bilimsel hale getirilmedi.
Üniversite şu anda dört lisans eğitimi alıyor: Üniversite (Sanat ve Bilim Okulu), Mühendislik ve Uygulamalı Bilimler Okulu, Hemşirelik Okulu ve Wharton Okulu (işletme eğitimi). Bu okullar ve hukuk, tıp, veterinerlik, diş hekimliği, eğitim, iletişim, güzel sanatlar ve sosyal hizmet alanlarında yüksek lisans ve doktora tezleri tarafından lisansüstü ve mesleki programlar sunulmaktadır. Üniversite enstitülerinde, Mahoney Nörolojik Bilimler Enstitüsü (1953) ve Wharton Okulu'nun bir parçası olan Joseph H. Lauder Yönetim ve Uluslararası Çalışmalar Enstitüsü (1983) bulunur. Pennsylvania Üniversitesi, Arkeoloji ve Antropoloji Müzesi (1887), önemli bir öğretim ve araştırma organizasyonudur.

Dikkat çeken mezunlar arasında Louis Kahn ve Bruce Graham, ABD Yüksek Mahkemesi hakimleri William Brennan ve Owen Josephus Roberts, yasa taslağıcı Alice Paul, futbol antrenörü John Heisman, dilbilimci ve aktivist Noam Chomsky ve şair Ezra Pound ve William Carlos Williams yer alıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder