24 Aralık 2017 Pazar

Macquarie Üniversitesi

Macquarie Üniversitesi, Avustralya'nın Sidney kentinde bulunan ve Macquarie Parkının banliyölerinde bulunan bir kamu araştırma üniversitesidir. 1964 yılında Yeni Güney Galler Hükümeti tarafından kurulan bu, Sydney metropol bölgesinde kurulan üçüncü üniversitedir.
Macquarie, Sidney'deki dördüncü büyük üniversitedir (2013'te 38 753 öğrenci). Üniversite, Avustralya'daki en büyük öğrenci değişim programına sahiptir. 2012'de Asya'dan 9802 öğrenci Macquarie Üniversitesi'ne (Sydney kampüsü ve Çin, Hong Kong, Kore ve Singapur'daki offshore
programlarına) kaydoldu. Kampus Hayatı, akademik olmayan üniversite hizmetlerini yönetir. Gıda ve perakende, spor ve rekreasyon, öğrenci grupları, çocuk bakımı ve eğlence.

Üniversite şu anda beş fakültede 35 bölümden oluşmaktadır:
Sanat Fakültesi
İşletme Fakültesi
İnsan Bilimleri Fakültesi
Fen-Edebiyat Fakültesi
Tıp ve Sağlık Bilimleri Fakültesi

Üniversiteye bağlı araştırma merkezleri, okullar ve kurumlar:
Macquarie Yönetim Enstitüsü
Avustralya Çevre ve Sürdürülebilirlik Araştırma Enstitüsü
Macquarie Üniversitesi Hastanesi
İşitme Merkezi Avustralya

Macquarie Üniversitesi Avustralya İşitme Engelliliği Cochlear ile ortaklık kurdu. Koklear karargahı üniversitede. İşitme Merkezi Avustralya'ya, Avustralya İşitme Merkezi karargâhı dahildir.

Avustralya Çevre ve Sürdürülebilirlik Araştırma Enstitüsü, üniversiteye bağlı ve kampüste bulunan çevresel sürdürülebilirlik değişikliklerini destekleyen bir araştırma merkezidir.

Access Macquarie Limited, 1989 yılında üniversitenin ticari bir kolu olarak kurulmuştur. Üniversite topluluğunun akademik uzmanlığından yararlanmak isteyen sanayi, iş ve hükümet kuruluşlarının ticari ihtiyaçlarını kolaylaştırmakta ve desteklemektedir.

Global Liderlik Programı (GLP), öğrenci organizasyonu ve Macquarie Öğrencilerinin çoğunluğu tarafından üstlenilen programlardır. Üniversitedeki tüm öğrencilerin, liderlik becerileri, kültürlerarası anlayış ve uluslararası farkındalık geliştirmeye yönelik programlar yürütmeleri teşvik edilir. GLP'yi tamamladıktan sonra, öğrencilere akademik transkriptinin resmi bir notasyonu gelir.

Macquarie Üniversitesi, kampüste 2SER FM kendi topluluk radyo istasyonuna sahiptir. İstasyon ortaklaşa Macquarie Üniversitesi ve Teknoloji Üniversitesi, Sydney'ye ait.

Macquarie Üniversitesi öğrencileri, doğum günleri kutlamalarda yılın yanlış zamanına düştüğü için 1969'dan bu yana Conception Day'ı, efsaneye göre Lachlan Macquarie'nin kavranma tarihini anarak kutlarlar. Kavram Günü geleneksel olarak Eylül ayı ortasında yarıyıl tatili öncesinde sınıfların son gününde yapılır.

Bu, Avustralya'daki Bologna Accord derecesi sistemiyle tamamen uyumlu ilk üniversitedir.

Macquarie, Akademik Sıralamalı Dünya Üniversiteleri, US News & World Report sıralaması ve QS Dünya Üniversite Sıralamaları ile Asya Pasifik bölgesindeki en iyi 40 üniversitede ve dokuz üniversitede Avustralya'da yer almaktadır. Macquarie, uluslararası derecelendirmelerin çoğunluğunda Avustralya'daki sekizlerin (Sekizinci üniversite) sıralamasında ya da Avustralya'da uluslararası sıralamada sekizinci sırada yer alıyor. 2011-2012'de CWTS Leiden Sıralaması Macquarie Avustralya'da 4. sırada yer aldı. Macquarie Üniversitesi 2014'te sıralandı. Dünya Üniversitelerinin Akademik Sıralamasında 239 (Avustralya'da 9), QS Dünya Üniversitesi Sıralamasında 254 (Avustralya'da 9) ve Times Yüksek Öğretim Üniversitesi Sıralaması Dünyasında 301-350.

QS Dünya Üniversiteleri Sıralamalarına göre Macquarie 50 yaşın altındaki Avustralya'nın en üst sıralarda yer alan üniversiteleri ve dünyada (2014 altın yıldızı) 18. sırada yer aldı.

Macquarie Üniversitesi, dil bilimi, psikoloji ve yeryüzü ve deniz dünyasındaki en iyi 50 üniversite arasında yer aldı ve 2014 QS Dünya Üniversiteleri Sıralamalarına göre, dünya ve denizdeki bilim felsefesi ve bilim için ilk beş sırada yer aldı.

Konuya göre Times Higher Education 2015 sıralamalarına göre, Macquarie Arts and Humanities dünyasında 67. sırada yer aldı (Avustralya'da 5 kişi). Sanatlar ve Beşeri Bilimleri, sıralamalarda en iyi disiplin Macquarie alandır. Macquarie, disiplin alanında dünyanın en iyi 100 üniversitesinde yer alan dört Sekizinci Sınıf üniversitesinden biridir.

Macquarie Yönetim Enstitüsü, Avustralya'nın en eski işletme okullarından biridir. The Economist MGSM, 2011 yılında dünyada 73., Asya Pasifik'te 7 ve Sydney / Yeni Güney Galler'de birer sırada yer aldı. [91] QS Global 200 Business Schools Report 2013-14'e göre Asya-Pasifik bölgesinde 13. sırada yer aldı. The Economist, 2014'te MGSM 5'i Asya-Pasifik, 3'ü Avustralya, birisi Sydney / Yeni Güney Galler ve dünyanın 49'u sırada yer aldı. Avustralya'daki en yüksek rütbeli işletme okuludur ve 2015 Financial Times MBA sıralamasında dünyada 68. sırada yer almaktadır.

Macquarie Üniversitesi çevre bilimlerinde birinci sırada yer alıyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder