2 Aralık 2017 Cumartesi

Wroclaw Üniversitesi

Wroclaw Üniversitesi

1702 yılında kurulan Wrocław Üniversitesi (Leh: Uniwersytet Wrocławski, Alm: Universität Breslau, Latin: Universitas Wratislaviensis, Wrocław Üniversitesi), 300 yıldan fazla bir zamana sahiptir. Polonya'daki en büyük akademik kurumlardan biri olarak kabul edilen Cizvitler tarafından yönetilen eğitim kurumları sorgulandı ve Viyana doğumlu I Leopold'un kurucusu I. Habsburg üniversitesi kurdu. Bu nedenle bir Alman okulu var.



19. yüzyılın başında üniversitenin fakülte sayısı beş oldu: Felsefe, Katolik İlahiyat, Protestan İlahiyat, Hukuk ve Tıp. Daha sonra üniversite bugün aktif olan çok sayıda laboratuvar, müze ve departmanla
genişletildi.

Üniversitenin ikinci kuruluş tarihi 1945'tir. Savaş sırasında hasar gören üniversitenin onarımında, II. II. Dünya Savaşı'ndan sonra, Kazakistan Üniversitesi'nden bir grup profesör - Lviv önderlik etmeye başladı, o zaman bu profesörler Wrocław Üniversitesi'nde araştırma ve araştırma yapmaya başladı. Bu profesörler, hukuk, yönetim, sanat, doğa bilimleri, tarım, veterinerlik tıbbı, tıp, matematik, fizik ve kimya fakülteleri kurdu. Bu fakültelerin bazıları daha sonra diğer üniversitelere dahil edildi.

Nobel Ödüllü Üniversite

Wroclaw Üniversitesi, yirminci yüzyılın başından itibaren dokuz Nobel Ödülü sahibi kazanmıştır. (Theodor Mommsen, Philipp Lenard, Eduard Buchner, Paul Ehrlich, Fritz Haber, Friedrich Bergius, Erwin Schrödinger, Otto Stern ve Max Born)

Bugün, Wrocław Üniversitesi'nin üzerinde durduğu tek alan bilimsel araştırmadır. Okuldaki bilim insanları, Polonya'da ve dünyanın diğer yüksek öğretim kurumlarında çalışan bilim insanlarıyla temas halinde. Üniversitenin başarısı Polonya yetkilileri tarafından tanınırken, üniversiteye verilen devlet desteği önceki yıla göre% 80 oranında arttı.

Birçok ülkede olduğu gibi, Polonya'daki ulusal kalite değerlendirme sistemi de eğitim kalitesini artırmak için ulusal stratejinin bir parçası olmuştur. Polonya Milli Eğitim Bakanlığı her dört yılda bir Polonya üniversitelerine ait kolejleri değerlendirir. 2013'te, Wroclaw Üniversitesi'ndeki 10 fakülteden dokuzu en yüksek kalite standartlarında, birincisi en yüksek ikinci seviyede derecelendirildi.

Wrocław Üniversitesi'nin yeni birimi olan Girişimcilik Akademisi, serbest çalışacak öğrencilere yardımcı olmak ve ücretsiz girişim danışmanlığı, seminer ve ofis hizmetleri sunan öğrencilere yardımcı olmak için kurulmuştur. Girişimcilik Akademisi, teknoloji merkezi, ofis alanları, konferans merkezi ve modern multimedya donanımı bulunan Wroclaw Teknoloji Parkı ile işbirliği içindedir. Teknoloji Parkı'nın amacı Wroclaw'ın bilimsel ve endüstriyel potansiyelini kullanmak ve bölgeyi ileri teknolojiye tanıtmaktır.

Wroclaw Üniversitesi bugün, bölgedeki en büyük üniversitedir ve 40 fakültede 40.000 öğrenci ve 1.300 doktora öğrencisi bulunmaktadır. Her yıl 9000 öğrenci mezun oluyor.

Wroclaw Üniversitesi lisans, lisansüstü ve doktora derecelerini sunmaktadır. Fakülteler en az bir lisansüstü İngilizce programı sunmaktadır. Wrocław Üniversitesi, dünyanın dört bir yanından çeşitli yüksek öğrenim kurumlarıyla ve Erasmus, ISEP, CEEPUS ve Fullbright gibi birçok değişim programı ile anlaşmalar yapmıştır. Değişim öğrencileri genellikle 1 veya 2 sömestr boyunca Wroclaw'da barındırılır ve daha sonra bazıları geri dönüp Wroclaw'daki eğitimlerine devam eder.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder