5 Aralık 2017 Salı

Griffith Üniversitesi

Griffith Üniversitesi, Avustralya'nın doğu kıyısındaki Queensland eyaletindeki South East Queensland'da bir kamu araştırma üniversitesidir. Resmi olarak 1971 yılında kurulan Griffith, 1975 yılında Avustralya'nın çevre bilimi ve Asya çalışmalarında ilk derecelerini getirerek kapılarını açtı.
Üniversite, Queensland'ın iki kez Başbakan ve Avustralya Yüksek Mahkemesinin ilk Başkomiser olan Sir Samuel Walker Griffith'in adını aldı. Sir Samuel Griffith, Avustralya Federasyonu'nda büyük rol oynadı ve Avustralya anayasasının başlıca yazarıydı.



Başlangıçta Nathan'daki ve 451 öğrencideki bir kampüste açılan Üniversitenin Brisbane'deki Nathan, Mount Gravatt ve South Bank kampüsleri ve Logan'daki kampüsleri ve Gold Coast'daki üç şehri kapsayan beş kampüsü var. 44.000'den fazla öğrencisi vardır ve işletme ve hükümet, kriminoloji ve hukuk, eğitim, mühendislik ve bilgi teknolojisi, çevre, planlama ve mimarlık, sağlık, beşeri bilimler ve diller, müzik alanlarında lisans, lisansüstü ve araştırma derecelerinin tam bir paketi sunmaktadır. bilim ve havacılık, görsel ve yaratıcı sanatlar. Griffith yemyeşil bir üniversite ve IRU üyesidir.

Tarihçe

baş
1965 yılında Nathan'da 174 hektarlık (430 dönüm) doğal burçlar, yeni bir kampus için kenara bırakıldı. Başlangıçta site, beşeri bilimler ve sosyal bilimler alanında güçlü talep gören Queensland Üniversitesi'nin bir parçası olacaktı. 1970 yılına kadar yeni bir kurum imha edildi ve Theodor Bray (daha sonra Sir Theodor Bray) Queensland Hükümeti tarafından Brisbane için bir saniye, üçüncüsü devletin kurulması istendi. Birkaç ay tartıştıktan sonra, Queensland Hükümeti 24 Aralık 1970'de Bray'in Griffith Üniversitesi kurmakla görevli bir komitere başkanlık edeceğini ilan etti. Gravatt Dağı sitesi Nathan olarak değiştirildi ve Griffith'in ilk kampüsü haline geldi. 30 Eylül 1971'de Queensland Hükümeti, Griffith Üniversitesi'ni, 1971'de Griffith Üniversitesi Yasası'na Geçiş ile Griffith Üniversitesini resmen yarattı ve kabul etti. 5 Mart 1975'te Griffith Üniversitesi, Avustralya Çevre Araştırmaları, Beşeri Bilimler ve Modern Asya Çalışmaları olmak üzere dört okulda 451 öğrenci öğretmeye başladı ve Bilim. Üniversite, ders tasarımı ve araştırmasına disiplin yaklaşımından ziyade "problem temelli" olarak seçildi.

Genişleme
Dawkins Devrimi, 1990'lı yıllarda, Avustralya'da bir dizi yüksek öğretim reformu gerçekleştirdi ve kolejler ve üniversiteler bir araya getirildi. 1990'da Mount Gravatt Öğretmen Lisansı (1969'da kurulmuştur) ve Gold Coast Yüksek Öğrenim Yüksekokulu (1987'de kurulmuştur) Griffith Üniversitesi'nin resmi kampüsleri haline geldi. Müzik Queensland Konservatuvarı, yüksek öğrenim birleşmelerine devam etti ve 1991 yılında Griffith Üniversitesi'nin resmi bir parçası haline geldi. Başlangıçta 1957'de kurulan yeni varlık, Queensland Conservatorium Griffith Üniversitesi olarak anıldı. Queensland Sanat Üniversitesi (QCA) ile kurulan ve 1881'de kurulan ve Avustralya'da resmen üniversitenin bir parçası olan en eski sürekli işletme sanat eğitimi kurumu olarak tanınan Griffith, 1992'de birleşmeler tamamlandı.

Griffith'in beşinci kampüsü olan Logan, 1998'de açıldı. Logan şehri, Meadowbrook banliyösünde, Brisbane'nin güneyindeki yeşil alanlar alanında kurulmuştur ve Logan City alanının çıkar ve ihtiyaçlarına özel olarak hitap etmek için kurulmuştur.

kampüsleri


Gold Coast kampüsü
Gold Coast kampüsü Southport'un Gold Coast banliyösünde bulunur. Aborijin Yugambeh / Kombumerri halklarının topraklarında bulunan bu kampüste, Avustralya'nın ve dünyanın dört bir yanından 1800'den fazla öğrenci konaklıyor. Griffith Üniversitesi'nin en büyük kampusudur.

Kampüs 2013 yılında 150 milyon dolarlık Griffith Sağlık Merkezi'nin açılışı ve 2014 yılında 38 milyon dolarlık Griffith Business School binasının faaliyete geçirilmesi ile son birkaç yıldır belirgin bir büyüme ve gelişme kaydetti. Gold Coast yeni hafif raylı sistem (G: link ) hizmeti şimdi kampüste iki durak var.

Kampus içi öğrenci yurdu özel olarak işletilen Griffith Üniversitesi Köyü aracılığıyla edinilebilir.

Logan kampüsü
Logan, Griffith Üniversitesi'nin topluluk odaklı kampusudur. Yaklaşık 2.500 öğrenciyi barındıran kampus, insan hizmetleri ve sosyal hizmet, hemşirelik ve ebelik, ticaret ve ticaret ve eğitim alanlarında derece sunmaktadır. Kampüs, yıl boyunca sayısız sıralama ve kültürel etkinliğe ev sahipliği yapan yerel toplulukla güçlü bağlantılara sahiptir.

Nathan kampüsü
Nathan, Griffith'in vakıf kampüsü, Toohey Ormanı'nın kenarında, Brisbane CBD'ye 10 kilometreden daha uzakta, sakin ve yerleşik Bushlands'de bulunmaktadır. Nathan, 13.000'den fazla öğrenciye ev sahipliği yapıyor ve işletme ve hükümet, mühendislik ve bilgi teknolojisi, çevre, beşeri bilimler ve diller, hukuk ve bilim ve havacılık alanlarında derece sunuyor.

Nathan kampüsündeki binalar, kurucu mimari tasarım Roger Kirk Johnson tarafından çevreye uyacak şekilde tasarlandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder