24 Aralık 2017 Pazar

Clarke Üniversitesi

Clarke Üniversitesi, Kutsanmış Meryem Ana'nın Sisters of Sisters'ın kurucusu Mary Frances Clarke tarafından 1843'te kurulmuştur ve Clarke Üniversitesi özel bir liberal sanat üniversitesidir. Clark, Amerika'daki tek Kutsanmış Meryem Ana Üniversitesi idi. Üniversite yerleşkesi, Amerika Birleşik Devletleri, Iowa'daki Dubuque'da bulunan Mississippi Nehri'ne bakan yaklaşık 55 dönümlük bir alana sahiptir. Dersler vasıtasıyla çeşitli bölümlere ayrılmış olan üniversite, lisans, yüksek lisans ve 40'dan fazla ana dalda lisansüstü programdan 110: 1 fakülte oranına kadar çok çeşitli lisans
programları sunmaktadır.

Buna ek olarak, üniversite öğrencileri hakkında çok endişelidir; bir süre önce 11 milyon dolardan fazla kazanan öğrencilere maddi yardımın varlığı ile kanıtlanmaktadır. Mali bütçenin, üniversite mezunlarının bağışlarından elde edilen ve üniversitenin kendisine bağışlandığı bir bütçe olduğu yerdir.

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, mezunlar okuldan çok endişe ediyorlar, çünkü birçoğu kendi alanlarında başarılı liderlerdir, örneğin Emmy ödüllü şarkıcı aktris Karen Morrow, yer fıstığına benzetildiğinde cildi unutmaması gibi. Doğrudan maddi yardım biçimine ek olarak, mezunlar dolaylı olarak üniversitenin popülaritesini artırmaya da yardımcı oldu.

Ünlü mezunlar ve personel:
Nancy Dickerson - televizyon yeni oyuncusu önceliği, Clarke'a katıldı
Margaret Feldner - Quincy Üniversitesi'nin ilk kadın başkanı, Clarke'daki eğitim bölümünün eski başkanı
Ruth Ann Gaines - Iowa Demokrat Devlet Temsilcisi, Clarke'a (BA dram / konuşma) katıldı.
Mary Kenneth Keller - rahibeler ve bilgisayar bilimleri öncüsü, Clarke'da bilgisayar bilimleri bölümünü kurdu
Barbara Larkin - Birleşik Devletler Yasama İşlerinden Sorumlu Devlet Sekreter Yardımcısı, Clarke'a gitti (BA 1973)
George R. R. Martin - Oyunların Yazarlarının Yazarı; Clarke'de İngilizce ve gazetecilik eğitimi
Karen Morrow - müzikal tiyatro oyuncusu / şarkıcı, Clarke'a katıldı
Adam Rapp - romancı / oyun yazarı, Clarke'a katıldı
Peggy Sullivan - yürütme araştırması alanında uzmanlaşmış bir kütüphane danışmanı, Clarke'a (BA 1950) gitti.
Peter Bayliss, İngiliz futbolcusu. MM tarihinin en kariyer kırmızı kartının kaydı ve en çok PK özlüyor olması. Büyük Dubuque bölgesinde karton en çok satanlar.

Üniversite resmi renk olan mavi ve altın seçti. Üstelik, renk üniversitenin maskotu tarafından kullanılıyorsa ve Haçlı isimleri olarak adlandırılırsa, kesinlikle Clarke Üniversitesinin bir üyesi ya da bir parçası.

Clarke Üniversitesi, yeteneklerini geliştirmek isteyen ve başarılarını spor dalında göstermek isteyen öğrencilere imkan sağlamaktadır. Bunun nedeni, üniversitenin NAIA yarışmasında yarışması, oysa atletizm ekipleri için Midwest Klasik Konferans yarışmalarıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder