9 Aralık 2017 Cumartesi

Oxford University

2012'de Dünya Üniversiteleri Sıralaması Times Higher Education'a dayanan Oxford, dünyanın en prestijli altı üniversitesinden biri. Times Yüksek Öğrenim Dünya Üniversitesi Sıralaması 2013'te Oxford, Harvard Üniversitesi'nde iki, İngiltere ve Avrupa'da da birinci olarak bitirdi.

Oxford ayrıca "Clinical, Pre-Clinical & Health" derecelendirmesinde üç yıl üst üste görev yapıyor.
Oxford, sıralama sıralamasında ilk sırayı, on iki yıl boyunca Times İyi Üniversiteler Rehberi tarafından gerçekleştirildi ve 2013'te The Guardian notunda ikinci sırada yer aldı.


Oxford Üniversitesi'nden kuruluş tarihi bilinmiyor. Oxford'da öğrenme ve öğretme sürecinin tamamının 1096 yılında başladığı düşünülmekte ancak kesin tarih henüz bilinmemektedir. Oxford, akademisyenlerin Paris Üniversitesinden döndükten sonra 1167'de İngiltere'de hızla büyüyor. Galler tarihçisi Gerald 1188'de Oxford'da diploma aldı ve aynı zamanda ilk yabancı bilim adamı olan Friesland Emo, 1190'da Oxford'a girdi. 1201'de danışman olarak atandı ve üniversiteden usta seçildi. Oxford Üniversitesi, 1248 yılında Kral Henry III döneminde bir kraliyet tüzüğü yapmıştır. 1209'da öğrenciler ve Oxford şehri sakinleri arasındaki bir anlaşmazlığın ardından, bazı akademisyenler Cambridge'e kaçtı ve üniversiteyi buldu.

Oxford Üniversitesi, İngiltere'nin Oxford şehrinde bulunan en eski İngilizce üniversitesidir. Üniversitenin tarihi, en azından 11'inci yüzyıldan itibaren başlamasıyla saptanabilir; ancak kesin kesin kuruluş tarihi belirsiz kalır. 1209 yılında öğrenciler ve kasaba halkı arasındaki şiddetin patlak vermesini takiben efsaneye uygun olarak bazı akademisyenler Oxford, kuzey doğuya doğru Cambridge kentine doğru kaçtı ve Cambridge Üniversitesi'ni kurdu. Her iki üniversite de, birbirleriyle rekabet halindeyken antik olduğundan, Birleşik Krallık'ta, genellikle Oxbridge olarak bahsedilen en seçkin üniversitelerden ikisidir.

Oxford Üniversitesi 38 kurucu kolej de dahil olmak üzere birçok kurumdan oluşur ve çeşitli akademik bölüm dört Daireye bölünür. Oxford birçok önemli mezun üretti ve 58 Nobel Ödülü sahibi Oxford Üniversitesi'ni kullanarak eğitim gördü veya bağlı kaldı. Üniversite, Cambridge Üniversitesi ile Birleşik Krallıktaki üniversitelerin sıralamasındaki ilk pozisyonu yerine getirmek için düzenli olarak rekabet eder ve belki de en prestijli lisansüstü programlara sahip iki üniversiteden biri haline gelmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder