2 Aralık 2017 Cumartesi

Ukrayna Üniversitesi

Ukrayna Üniversitesi
Son yıllarda Ukrayna'daki üniversite eğitimi ülke öğrencileri arasında popülaritesini arttırdı. Ukrayna üniversiteleri, Avrupa Birliği üniversitelerine eş değer olarak tanınır ve eğitim nitelikleri kabul edilir. Son yıllarda gelişen ülkelerarası ilişkiler sayesinde YÖK, Ukrayna üniversitelerini tanır ve diplomalarını eşit tutar. Ülkemizde Ukrayna'da üniversite fiyatlarının ve yaşam maliyetlerinin çok düşük olması ülkemizin popülerliğinin önemli bir nedenidir.



Ukrayna Üniversitelerine Kabul Koşulları

Sadece lise diploması ile, istediğiniz okulun herhangi bir bölümünü okuyabilirsiniz. YGS / LYS'nin Ukrayna'da okumasına gerek yoktur.

Ukrayna'da Eğitim

Ukrayna üniversitelerinde öğretim dili çoğunlukla Rusça'dır. Sadece tıbbi ve eczane bölümleri İngilizce olarak mevcuttur. Öğrencilerin çoğu, lisans eğitimlerine başlamadan önce Ukrayna'daki Rus
Hazırlık Okulunda 9 ay (toplam 850 saat) eğitim alıyor. İngilizce Hazırlık Sınıfı, İngilizce dil kurslarında okumak isteyen öğrenciler için de geçerlidir.

Ukrayna'da çalışma süresi

Ukrayna'daki lisans programları genellikle 4 yıldır. Diş hekimliği, eczacılık programları 5 yıl, tıp programları 6 yıl. Yüksek lisans programları 1.5 yıldır.
Ukrayna Üniversitesi Kayıt Tarihi

Ukrayna'daki hazırlık okulları her yıl 15 Eylül'de açılacak. Bu nedenle, hazırlık programına katılmak isteyen bir öğrencinin Temmuz ayının sonuna kadar kayıt yaptırması önerilir. Ancak, bu tarihi kaçıran öğrencilerin 31 Aralık'a kadar hazırlık sınıfına başlama şansı var. Bununla birlikte, haftalık müfredat Eylül ayında başlayan programdan daha yoğun çünkü hazırlık programına geç olan öğrenciler hızlandırılmış hazırlık programına katılacaktır. Hazırlık yılı boyunca, öğrenciler Haziran ayı sonunda toplam 850 saat Rusça eğitimi alıyor ve bir hazırlık sınıfı sertifikası alıyor. Bundan sonra lisans programlarına son kayıt yapılır ve Eylül ayından itibaren öğrenciler üniversiteye başlarlar.

Ukrayna Üniversiteleri Fiyatları

Ukrayna'daki lisans programlarının ücreti genel olarak 1.800 ila 4.500 dolar arasında değişmektedir. Academix Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı olarak Odessa, Kiev ve Kharkov üniversitelerinde bulunmaktadır.

Bazı üniversitelere yerleştik;

- Odessa National Mechnikov Üniversitesi
- Odessa Ulusal Ekonomi Üniversitesi
- Odessa Ulusal Politeknik Üniversitesi
- Odessa Ulusal Denizcilik Üniversitesi
- Odessa Ulusal Denizcilik Akademisi
- Güney Ukrayna Pedagoji Üniversitesi
- Odessa Müh. ve Mimarlık Akademisi
- Odessa Ulusal Hukuk Akademisi
- Odessa Çevre Üniversitesi
- Odessa Devlet Tarım Üniversitesi
- Odessa Gıda Teknolojisi Akademisi
- Odessa İnsan Hakları Akademisi

Ukrayna Yüksek Öğretim Konseyi Üniversiteleri

Academix Yurtdışı Eğitiminin bulunduğu Ukrayna'daki tüm üniversiteler YK tarafından tanınmaktadır. Öğrenciler, herhangi bir bölümde lisans derecesini aldıktan sonra Türkiye'ye geri dönebilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder