7 Kasım 2017 Salı

Vilnius Üniversitesi

1579'da kurulan Vilnius Üniversitesi, en büyük ve en eski Litvanya bilimsel kurumudur. Üniversite hem Avrupa'da hem de dünyanın geri kalanında önemli araştırma merkezleriyle entelektüel bağlar kurdu ve teşvik etti. Vilnius Üniversitesi'nin misyonu, eski geleneklerin atmosferi ve birbirlerini zenginleştiren yeni fikirlerle ayırt edilen otantik üniversite kültürlerinin sürekliliğini sağlayarak bilgiyi yaratmak, bir araya getirmek ve yaymaktır. Düşünce özgürlüğü ve fikir çeşitliliği üniversite toplumunun temel değerleridir. Vilnius Üniversitesi, insan, sosyal, fiziki, biyomedikal ve teknolojik
bilimlerde dengeli bir gelişme ve araştırma etkileşimi kurmaya çalışıyor. Bu, diğer Litvanya yüksek
öğretim ve araştırma kurumlarından ayıran üniversitenin en seçkin özelliği olmaya devam ediyor.
Bugün Vilnius Üniversitesi, 14 fakülteden Litvanya'nın en büyük üniversitesidir ve neredeyse tüm alanlarda eğitim sunmaktadır.
Vilnius Üniversitesi, ulusal sıralamalarda birinci sırada yer alır ve en iyi dünya üniversitelerinin en iyi% 5'ini oluşturur. Üniversite, her yıl dünyanın dört bir yanından gelen öğrenciler de dahil olmak üzere yaklaşık 21.000 öğrenciye eğitim vermektedir. Şu anda Vilnius Üniversitesi, İngilizce ve Rusça öğretilen 20 derece programlar sunmaktadır.
Doğu Avrupa ve Rusya çalışmaları
Neden Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi Enstitüsünde (IIRPS VU) Doğu Avrupa ve Rusya lisansüstü programlarını seçmelisiniz?
Sen olacaksın:
Bölgedeki önde gelen araştırma kurumlarından biri okuma yoluyla uzmanlık inşa etti.
Uzmanlar ve uygulayıcılar canlı hub'a katılıyor
Rusya'yı bir saat içinde deneyimleyin
Belarus, Moldova ve Gürcistan'a bir göz atın
Dış politika kurumlarının ve düşünce kuruluşlarının önde gelen stajlarını yapmak
Doğu Avrupa ve Rus çalışma programları, bölgenin derin ve kapsamlı bir şekilde anlaşılmasını sağlamak için tasarlanmıştır; siyasi, ekonomik ve kültürel özellikleri, akademik ve analitik becerileri geliştirmek ve değerlendirmek, bu dinamik ve heyecan verici bölgedeki önemli siyasi ve sosyal süreçleri analiz etmek ve değerlendirmek.
İlk dönem boyunca öğrenciler ekonomik, tarihi ve kültürel Doğu Avrupa ve Rusya'daki öğrencileri desteklemek için dört dersin yanı sıra siyaset bilimi araştırma yöntemleri hazırlayacak ve tezlerin hazırlanması çok önemli olacaktır. Bu derslerin her biri 10 ECTS kredisine kadar sürebilir.
İkinci yarıyıl öğrencileri, açık öğretim listesinden enstitüdeki yüksek lisans öğrencilerine kadar seçmeli üç ders seçme ve seçtikleri alanda kendi geniş bilgi ve tecrübelerini oluşturma fırsatı bulmaktadır. Öğrenciler ayrıca ana tez araştırma tasarımı ve Rusya'nın ekonomik ve politik özellikleri hakkında derinlemesine bilgi derinleştirmek zorunlu bir dersin geliştirilmesi için ana seminerler katılacak.
Üçüncü dönem boyunca öğrenciler tez çalışmasına devam ederek seminerlere katılırlar. Akademik veya mesleki menfaatler doğrultusunda isteğe bağlı bir konuyla uğraşarak bilginizi genişletebilirsiniz. Öğrencilere, Vilnius'taki sivil toplum kuruluşları veya araştırma kurumlarıyla profesyonel bir staj yaparak CV hazırlık fırsatları sunuluyor.
Kariyer fırsatları
Bu yüksek lisans programının mezunları çeşitli olanaklar bulmuşlardır: Kariyerlerinin bir kısmı kamu idareleri ve diplomatik servis memurları olarak devam etmektedir. Diğerleri analistler ve uzmanlar, uluslararası kuruluşlardaki akademik ve araştırma kurumları, Litvanya ve yabancı özel sektör. Ya da üçüncü devrede Doğu ve Orta Avrupa'daki yüksek lisans çalışmalarına (doktora çalışmaları) katılma şansına sahip olacaksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder