19 Kasım 2017 Pazar

Turin Üniversitesi

Torino Üniversitesi, Torino, İtalya Papa Benedict tarafından 1404 yılında kurulmuştur. Daha sonra, Alpo Liguria ile Lombardiya arasındaki kavşakta toprakları üzerinde bir Üniversite kurmak isteyen Savoia-Acaja'nın Prens Ludovico'nun girişimi üzerine geliştirildi. 19. yüzyılda üniversite Cesare Lombroso, Carlo Forlanini ve Arturo Graf gibi öğretmenlerin katıldığı ve İtalyan pozitivizmi için önemli bir yer haline geldiği İtalya'nın en prestijli üniversitelerinden biri haline geldi. Yirminci
yüzyılda, Torino Üniversitesi İtalyan Antifaşizmin merkezlerinden biriydi.

Antonio Gramsci ve Piero Gobetti, Palmiro Togliatti ve Massimo Bontempelli, Norberto Bobbio ve
Cesare Pavese gibi 20. yüzyıl İtalyan siyasi, sosyal ve kültürel hayatının önde gelen isimlerinden biri de Torino Üniversitesinden mezun oldu ve aynı zamanda üç Nobel Ödülü galipler, Salvatore Luria, Rita Levi Montalcini, Renato Dulbecco ve iki İtalyan cumhurbaşkanı Luigi Einaudi, Giuseppe Saragat.

Turin Üniversitesi'nde 70.500 öğrenci var. Bu öğrencilerin yüzde 61'i kadındır ve 3.900 öğrenci uluslararasıdır. 66 lisans ve 75 lisansüstü program sunan Torino Üniversitesi, 9 entegre programa sahiptir. 600 uluslararası organizasyonla sözleşme yapan üniversite, her yıl 500 Erasmus öğrencisi alırken, her yıl 1.200 Erasmus öğrencisi alıyor.

Turin Üniversitesi İngiliz Lisans Programları
İş idaresi
İngilizce Yüksek Lisans Programları
İş idaresi
Hücresel ve Moleküler Biyoloji
ekonomi bilimi
Avrupa Hukuk Etütleri
Malzeme Bilimi
Moleküler Biyoteknoloji
Nicel Finans ve Sigorta
Stokastik ve Veri Bilimi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder