19 Kasım 2017 Pazar

Lübeck Üniversitesi

1973 yılında kurulan Lübeck Üniversitesi, Almanya'nın Schleswig-Holstein eyaletindeki teknik eğitim üniversitelerinden biridir. Kuzey üniversitesi olmasının yanı sıra, üniversite, özellikle tıbbi ve bilim tabanlı, Almanya'daki üniversitelerden biri olarak tanınmaktadır.

Lübeck Üniversitesi, niceliksel ve teknik alanlarda yoğun eğitim sağladığı için öğrencilere teorik eğitim yanında pratik ve pratik fırsatlar da sağlar. Üniversite, sağlık ve tıp alanında birçok yöntem geliştirilmesinde öncü bir üniversitedir. Çeşitli branşlarda akademik araştırma merkezleri
bulunmaktadır. Üniversite ayrıca öğrencilerine geniş bir staj imkanı da sunmaktadır.


Lübeck Üniversitesi 3900 öğrenciye, lisans ve yüksek lisans eğitimine devam etmektedir. Üniversitede az sayıda öğrenci olmasına rağmen, Avrupa'da akademik alanda tanınmaktadır ve üniversitenin araştırmalarını akademisyenler takip etmektedir.

Üniversitenin ayrıca çok geniş kampüs imkanları bulunmaktadır. Öğrenciler için iyi donanımlı bir kampüs ortamıyla donatılmış olan üniversite kampüsünde ayrıca büyük kongre salonları ve tiyatro, sinema ve müze gibi tesisler bulunmaktadır. Alman üniversiteleri arasında daha sayısal alanlar ile ön planda olan üniversitede her yıl öğrenci sayısı artıyor.

Lübeck Üniversitesi, Almanya'nın kuzeyinde, Schleswig-Holstein eyaletinin liman kenti Lübeck'de bulunmaktadır. Kent ayrıca ortaçağ kültürlerini yansıtan birçok tarihi binaya ev sahipliği yapmaktadır. Marzipan pastası da dünyanın en tatlı tatlarından biri olarak seçilen bu şehirde yapılır ve bu şehirde Lübecker Marzipan-Speicher adında 4 katlı bir merkezi pastane vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder