19 Kasım 2017 Pazar

Berlin Teknik Üniversitesi

33.000 öğrenci ve tarihi kökene sahip olan Berlin Teknik Üniversitesi, Berlin Teknik Üniversitesi, dünyanın en iyi üniversitelerinden biridir. Berlin Teknik Üniversitesi, akademik sıralamasında her yıl en iyi üniversitelerin listesinde yer almaktadır.
Almanya'da öğrenim görmeye gelince, yaklaşık 5.000 uluslararası öğrenci, akla ilk gelen üniversitelerden biri olan Berlin Teknik Üniversitesi'nde eğitim görüyor. Berlin Üniversitesi, Teknik Üniversite, Sosyal Bilimler, Bilim ve Teknoloji'nin hemen hemen her alanında çok çeşitli lisans,
yüksek lisans ve doktora bölümlerine sahip iyi kurulmuş ve prestijli bir üniversitedir. Hiçbir ücret alınmaz. Berlin'deki Frei Üniversitesi'nde profesörlük unvanı ile 459 öğretim üyesi var ve bunların 110 kadar profesörü genç profesör. Berlin Frei Üniversitesi, uluslararası akademik platformlar,
bilimsel alan çalışmaları üzerine araştırmaları ile bilinir. Berlin'deki Frei Üniversitesi, diğer Alman üniversitelerinin aksine, Sosyal Bilimler ve Beşeri Bilimler alanlarında çok iyi biliniyor. Öte yandan bu üniversite, Almanya'nın ilk 11 seçkin üniversitelerinden biridir.

Bilindiği üzere Frei Üniversitesi'ne ev sahipliği yapan Berlin şehri, Almanya'nın başkenti ve en büyük şehri. Aynı zamanda Berlin, Almanya'da bir devlet adı, bir şehir adı ve bir başkent adıdır. Siyasi ve idari nedenlerden ötürü, 1961'den 1990'a kadar Berlin doğu ve batıdan ayrılıyordu. Almanya'daki bu bölünmenin sembolü ünlü Berlin duvarıydı. Berlin Duvarı, Siyaset Bilimi literatüründe de bir utanç duvarı olarak tasvir edildi. Daha sonra 1990'da Berlin Duvarı yıkıldı ve Doğu ve Batı Almanya böylece idari olarak birleşti. Berlin Duvarı bilinirken, gün geçtikçe binlerce akademisyen ve araştırmacı tarafından yönetilen ulusal ve uluslararası sinema filmleri ve tiyatro sahnelerinin konusu olmuştur.

Berlin Teknik Üniversitesi, hem Almanca hem de İngilizce dilinde lisans, lisans ve doktora programlarına sahiptir.

Berlin Teknik Üniversitesi Bölümler
Biyoteknoloji
ekonomi
Çevre ve Şehircilik
Endüstri Mühendisliği
Enerji ve Teknoloji
Bilim
Fizik
Fizik mühendisliği
Enformatik
İnşaat mühendisliği
Kimya
Kimya ve Gıda Bilimleri
Kültür ve Teknik
Makine Mühendisliği
matematik
Matematiksel Ekonomi
Metalurji ve Malzeme Mühendisliği
mimari
Sağlık Mühendisliği
Teknoloji ve Matematik
Taşımacılık ve Lojistik
İş Mühendisliği Enerjisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder