21 Kasım 2017 Salı

Boğaziçi Üniversitesi

Neden Boğaziçi Üniversitesi
Boğaziçi Üniversitesi, ABD, Avrupa ve Türkiye'de önde gelen üniversitelerden güçlü bir öğretim üyesine sahiptir. 1863'ten beri Boğaziçi Üniversitesi, tecrübesi ve tecrübesi ile Türkiye'de uzunca bir İngilizce eğitimi geleneğine sahiptir. Boğaziçi Üniversitesi öğrencilere ekip çalışması ve iletişim becerileri kazandırarak üniversite sonrası kariyer için önemli avantajlar sağlamaktadır.
Boğaziçi Üniversitesi mezunları, iş hayatında aktif olan çok güçlü okullardır.
Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Mühendislik ve Teknoloji Akreditasyon Kurulu

(ABET) tarafından onaylanan tüm bölümleri ile Türkiye'nin ilk mühendislik fakültesi olup,

Boğaziçi Üniversitesi, eğitim, bilimsel yayınlar, araştırma ve uluslararası yayınların başarısı ile dünyanın en iyi 200 üniversitesinden biridir. Boğaziçi Üniversitesi, üniversiteye giren öğrenciler için en çok tercih edilen üniversitelerden biridir. Boğaziçi Üniversitesi, Times Yüksek Öğretimi (Thomson Reuters) Her yıl, "Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavları" ndaki ilk 1000 ders.

KAMPÜSLER

İstanbul'un merkezi ilçesi olan Levent yakınlarındaki Boğaziçi Üniversitesi, Bebek, Etiler, Rumeli Hisarı ve Hisarüstü yerleşmelerinin ana kampüslerine paralel olarak kurulmuştur. Kilyos ve Kandilli'de kampüsler de var.

Güney Kampüsü

Atatürk Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Müze, Boğaziçi Üniversitesi Kültür Merkezi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Yabancı Lisesi, Natuk Birkan Binası, Psikoloji-Sosyoloji Binası, Matematik Bilimleri Merkezi, Mithat Alam Film Hulya Zeynep - Ayşe Birkan Kız Öğrenci Yurdu, Erkek Öğrenci Yurdu, Rektör Yardımcısı, Genel Müdür Binası ve Rektör Binası.
GENEL BİLGİ

Boğaziçi Üniversitesi, dört fakülte ve iki fakültenin 661.106 m2 arsa ve 251.550 m2 kapalı alt alandan oluşmaktadır.

BOGAZICI ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİSİ
Bugün, 2010 yılında faaliyet gösteren Boğaziçi Üniversitesi, Ar-Ge çalışmalarına devam edebilmek için bilimsel bilgi ve teknoloji üretmek üzere Boğaziçi Üniversitesi Teknopark'ta 26 şirkete sahiptir. Bu şirketler, deprem araştırmalarından iletişim ve tasarıma kadar çeşitli sektörlerde faaliyet göstermektedir. yazma, gözlenen enerji araştırması.

Çeşitli disiplinlerden araştırma görevlileri ve öğretim görevlileri çok sayıda Teknoparkta yürütülen projelere katılmış ve geliştirdikleri bilimsel bilgiyi akademik becerilere dönüştürmek için akademik çalışmalarına devam etmiştir. Boğaziçi Üniversitesi zengin kütüphanesi, kapsamlı laboratuvar tesisleri ve uluslararası bağlantılar, Teknopark'daki projelerin ardındaki itici güçlerdir.

EĞİTİM DİLİ

Boğaziçi Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi İngiliz dili olup Hazırlık Bölümü Yabancı Lisesi tarafından hazırlanan yeterlik sınavıyla Boğaziçi Üniversitesi'ne kabul edilen lisans ve lisansüstü öğrencilerin İngilizce düzeyinde belirlenir. Bu sınavda, İngilizce uzmanlar doğrudan bölümlerin dersleriyle başlarlar. Sınavdan yeterli not alamayan öğrenciler Hazırlık Birimindeki dil kurslarına götürülür. Hazırlık kursları öğrencinin dil seviyesindeki yerleştirme testleriyle belirlenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder