25 Kasım 2017 Cumartesi

Eskişehir Osmangazi üniversitesi

Üniversite Hakkında

Kendi kendine muayene (Vizyon)

Bilimsel ışık araştırma ve geliştirme, ulusal ve evrensel değerler, girişimcilik, katılımcı, paylaşım, bilim ve teknolojiye katkıda bulunmak, mezun ve bilim insanlarını yetiştirmek ve onlara çağdaş hizmet sunmak konusunda öncü ve lider olmak, çalışanlarının hakları. model üniversite olarak çalışıyor.



Özgrev (Görev)

Tüm çalışanların haklarını korumak, özverili çalışmalarla kaynaklarını ve kaynaklarını kullanmak ve onları verimli ve etkili bir şekilde desteklemek, evrensel bir nitelikte bilgi üretebilir, bilimsel düşünceyi yönlendirebilir, hayat boyu öğrenme tutum ve becerilerini öğrenebilir, bilimsel ve teknolojik araştırmalar yapabilir uluslararası düzeyde geliştirmek ve ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunmaktır. evrensel gelişimine katkı sağlayabilen, çözüm üreten, bunları uygulayan mezunlar ve bilim insanları yetiştirmek, sağlık ve sosyal gözlem sağlamak, ulusal bir fayda ön plana çıkarmak, ekonomik ve diğer sorunlarla karşılaşmak, faydalı hizmetler vermek ve modern sağlık sağlamak , teknoloji, eğitim ve öğretim hizmetleri.

EĞİTİM BİRİMLERİ

diş Hekimliği Fakültesi

ESOGU Dişhekimliği Fakültesi, Bakanlar Kurulunun 2008/13383 sayılı Kararı ile 28 Mart 2008'de kurulmuştur. Öğrenciler 2012-2013 öğretim yılında ilk kez alınıyorlar.

Eğitim Fakültesi

Fakültenin temel amacı, öğrenmek isteyen, rasyonel, yaratıcı, sorgulayan, eleştirel düşünme yeteneği olan, ülkeye ihtiyaç duyan öğretmenin ihtiyaçlarını karşılamak isteyen öğretmenleri yetiştirmektir. Meslek derslerine ek olarak, fakültede öğrencilerin sosyal, kültürel ve sanatsal yönlerde gelişmelerini sağlayacak dersler ve etkinlikler de bulunmaktadır.



Eğitim Fakültesi'nde Bilgisayar ve Öğretim Teknolojisi Eğitimi, Fen Bilgisi Öğretmenliği, İlköğretim Matematik Öğretmenliği, Rehberlik ve Psikolojik Danışma, Sınıf Öğretmenliği ve Zihinsel Engellilik Öğretimi programları bulunmaktadır.

Fen Edebiyat Fakültesi

Fakültenin temel amacı teorik bilgiye, bilimsel düşünceye ve pratik yeteneğe sahip bilim insanları ve alan uzmanlarını teknolojik seviyede yetiştirmektir. Fakültedeki bölümlerde alan bilgisini veren derslerin yanı sıra seçmeli dersler de bulunmaktadır.



Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji, Fizik, İstatistik, Karşılaştırmalı Edebiyat, Kimya, Matematik, Tarih ve Türk Dili ve Edebiyatı bölümlerine sahiptir.



Mezunlar, kamu kurumlarında, yerel yönetimlerde, basın ve yayın kuruluşlarında, eğitim kurumlarında ve sanayi ve ticaret şirketlerinde alanlarına göre araştırmacı, yönetici, danışman veya akademisyen olarak çalışabilirler. Basın ve medya kuruluşlarında yazar, eleştirmen ve çevirmen olarak çalışan Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü mezunudur.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Fakültenin temel amacı, İktisat, İşletme, Finans ve Uluslararası İlişkiler bölümleri ile sanayi ve hizmet sektörlerinde görev alabilecek etkili ve verimli çalışanları eğitmek ve eğitmektir.



Fakülte mezunları, kamu ve özel sektör kuruluşlarında bankacılık ve sigorta, turizm, elektronik ve enformasyon, sanayi ve benzeri alanlarda idari ve uzman pozisyon alabilir ve akademik bir kariyer yapabilirler.

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi

Fakültemizin temel amacı, kendi alanlarında uzman ve iş dünyası tarafından işletilen pratik, düşünceli, yaratıcı ve tercih edilen mühendis ve mimar yetiştirmektir. Fakültede pek çok profesyonel laboratuarın yanı sıra ortak fizik ve kimya laboratuvarları bulunmaktadır.



Mühendislik Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, İnşaat, Jeoloji, Kimya, Madencilik, Makine ve Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, Meşelik Kampüsü ve Bademlik Yerleşkesi Mimarlık Bölümü. Zorunlu derslere ek olarak teknik ve sosyal seçmeli dersler fakülte bölümlerinde verilir.



Fakülte mezunları kendi alanlarında özgürce çalışabilir; kamu ve özel sektördeki mühendisler, mimarlar ve araştırmacılar gibi akademik kariyerlerde de çalışabilirler.

Tıp Okulu

Fakültemizin amacı, bilimsel ve mesleki etik ilkeleri benimsemiş ve çağdaş tıbbi teknolojiyi kullanabilen doktorları eğitmektir. Kuramsal derslerin yanı sıra, kurslardaki doktorların becerilerini kazanmak için öğrencilerle doğrudan iletişim kurulur.



Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri, Dahiliye ve Temel Tıp Bilimleri bölümlerinde 67 lisans ve uzmanlık kursu bulunmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder