18 Kasım 2017 Cumartesi

Bologna Üniversitesi

Bologna Üniversitesi, 1088 yılında İtalya'nın Bologna kentinde eğitim vermeye başladı. Üniversitenin kuruluş çağındaki hukuk eğitiminden başlayarak, mantık, astronomi, tıp, felsefe, aritmetik ve retorik gibi alanlarda dersler vermeye başladı. ve 14. yüzyıldan bu yana filoloji.
Bologna Üniversitesi, Bologna, Cesena, Forli ve Ravenna e Rimini dahil 5 kampüs, 11 okul, 33 bölüm, 12 araştırma merkezi, 84.724 öğrenciye sahiptir. İtalya'daki öğrenci sayısına göre en popüler
üniversite olarak kabul edilir ve kuruluş tarihi itibariyle İtalya'nın en eski üniversitesidir. 11.000 araştırma projesine sahip olan Bologna Üniversitesi'nin 200 patenti bulunmaktadır.


Öğrencilerin sunduğu 210 diploma programı; 92 ilkokul (3 yıl), 160 ikinci çevrim ve 12 si tek çevrim (5-6 yıllık programlar). 61 uluslararası lisans programına sahip olan Bologna Üniversitesi, bu bölümlerin 36'sını İngilizce olarak sunmaktadır. Üniversitede okuyan 2,625 uluslararası öğrenci.

Bologna Üniversitesi Bölümleri
Ziraat ve Veteriner Fakültesi
İktisat, İşletme ve İstatistik Fakültesi
Eczacılık Fakültesi, Biyoteknoloji ve Spor Bilimleri Fakültesi
Hukuk Fakültesi
Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi
Sanat, Beşeri ve Kültürel Miras
Yabancı Dil ve Edebiyat, Tercüme ve Çeviri
Tıp Okulu
Psikoloji Fakültesi
Bilim Fakültesi
Siyaset Bilimi Fakültesi
Bologna Üniversitesi Ücretleri
İtalyan eğitim sistemine göre, öğrencilerin üniversite için ödeyecekleri eğitim ücreti ailenin gelirine göre değişir. Genelleme yaparsak; Yılda 900 ila 2500 Euro arasında değişen ücretler bazı okullara ve bazı bölümlere göre değişir. Okullar ayrıca öğrencilere farklı taksit seçenekleri de sunabiliyorlar. Bologna Üniversitesi için yıllık ücretler de taksitte. Departman ücretleri 1,500 ila 5,000 Euro arasında değişir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder