21 Kasım 2017 Salı

Bilkent Üniversitesi

Bilkent Üniversitesi, 20 Ekim 1984 tarihinde İhsan Doğramacı Vakıfları'nın kararı ile kuruldu. Bilkent, 1986 yılında 386 öğrenciyle eğitim hayatına başladı. Günümüzde 34 fakülte, 34 fakülte ve 34 fakülte, 34 fakülte, 4 fakülte, 58 fakülte, 9 fakülte, 2 yüksekokul ve 3 meslek okulu 386 öğrenciye eğitim görmeye başlamıştır. Bilkent Üniversitesi'nin eğitim yaklaşımı, öğrencilerin özgün düşünce ve akılcı karar verme becerilerini geliştirmeyi amaçlıyor. Bu nitelikler, alanın güçlü bir bilgisi ve olgunlaşan bir dünya görüşü ile birleşince, onlara hayat boyu başarı kazandırır. Bilkent,
öğrencilerinin uluslararası vizyonunu dört kıtadan 293 üniversite ile olan değişim anlaşmaları ile
genişletiyor.

Bilkent Üniversitesi, kurulduğu günden bu yana öğretim üyesi başına en çok uluslararası akademik yayın ve dünyanın en üst sıralarında yer alan yüksek öğretim lideridir.

Bilkent, post-diploma planlarını öğrencilere öğretmek için 1988 yılında kurulmuş ve öğrenciler, mezunlar ve iş dünyası arasında güçlü bir bağlantı kurmuştur. Türkiye'de bir üniversitede bu amaçla açılan ilk birim olan Kariyer Merkezi, öğrencileri ve lisansüstü özgeçmişleri ile internet üzerinden işverenlerle bir veri tabanı paylaşıyor. Bilkent sakinleri, bu veritabanına özgeçmişlerini yükleyebilir ve sistemdeki üye şirketlerin iş ve staj ilanlarına başvurabilirler.

Bilkent, 1967'de Türkiye'nin ilk vakıf üniversitesinin hazırlıklarına dayanıyor. Ankara'nın batısındaki büyük bir arazinin alınmasıyla başlayan bu hazırlıklar, şimdi 37.000'in üzerinde mezunu araştırma üniversitesi yerine geçti. Bilkentlılar, Türkiye'de ve dünyadaki köklü şirketlerde ve yüksek öğrenim kurumlarında üniversitemizi başarıyla temsil etmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder