21 Kasım 2017 Salı

Gazi Üniversitesi

Gazi Üniversitesi, Cumhuriyet'in bilim, eğitim ve öğretim merkezi olarak kurulacak ilk büyük üniversitelerden biridir. 1926 yılında Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan üniversite, Türkiye'de öğretmen yetiştiren ilk yüksek öğrenim kurumudur. İlk adı 1982'de Gazi Eğitim idi ve ona "Gazi Üniversitesi" seçildi. Türkiye ve dünyanın en iyi Gazi Üniversitesi, bahtiyar, sanatoloji, sosyal bilimler vb. Tarlalardan çok alan topladık. Ulusal ve uluslararası eğitim platformunda marka adı olan Gazi Üniversitesi, bugün Türkiye'nin ve dünyanın en iyi üniversitelerinden biridir. ve "veteriner
olmak ayrıcalıktır".


GAZİ: TÜRKİYE "EN İYİ BİRLİĞİ VE DÜNYANIN ARASINDAKİ ...
Gazi Üniversitesi, dünya üniversiteleri sıralamasında dünyanın ilk 5 üniversitesi arasında yer almaktadır. Dünyadaki en iyi 300 üniversite, mühendislik alanında "Türkiye'nin En İyi Üçüncü Üniversitesi" olarak seçildi.

Yer ikamet yerleri:
Gazi Üniversitesi'nin Ankara'daki ana kampüsü dahil 8 kampüsü var.

Rektörlük Kampüsü: Ünlü mimar Kemereddin ve üniversite tarihinin başında kurulan Cumhuriyet dönemi rektör binası bugün kullanılmaktadır. Gazi Üniversitesi Rektörlük binası ve birçok fakülte ve kolej, idari birlik, spor tesisleri ve sosyal tesisler bina çevresinde inşa edilmiştir.

Beşevler Yerleşkesi: Kampus Hukuk Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Yüksek Öğrenim Meslek Yüksek Okulu, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Ankara Meslek Yüksekokulu, Adalet Meslek Yüksekokulu, Bankacılık ve Sigortacılık Meslek Yüksekokulu, kafeteryalar ve spor merkezi. Maltepe Yerleşkesi: Ankara'nın Maltepe ilçesinde bir Mimarlık Fakültesi ve bir Mimarlık Fakültesi bulunmaktadır.

Eğitim Kampüsü: Ankara Çalışma Bölgesi'nde bir kampüs diş hekimliği Fakültesi ve İletişim Fakültesi bulunmaktadır.

Ostim Kampüsü: Ostim Meslek Yüksek Okulu'nda bulunan Ostim Meslek Yüksek Okulu, Ankara'nın aktif bir sanayi bölgesidir. Çankaya Kampüsü: Kadastro Kadastro Okulu ve Kadastro Kadastro Meslek Yüksekokulu bulunmaktadır. Gölbaşı Kampüsü: Kampus, üniversite binasının bulunduğu Mogan Gölü, Ankara Gölü ve Gölbaşı'ndaki temiz hava ile aynı yerde dinlenme yeri oldu. Turizm Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, Yabancı Diller Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Gazi Tekknop kampüsünde bazı araştırma birimleri ve laboratuvarlar bulunmaktadır.

Çubuk Kampüsü: Kampus Atatürk Meslek Yüksek Okulu ve Gazi Meslek Yüksek Okulu bulunmaktadır. Polatlı Kampüsü: Polatlı Bilim ve Edebiyat Fakültesi, Ankara'nın Polatlı Edebiyat Fakültesi ve Fen Fakültesi'nde okuyor.

BİLGİ MERKEZİ: GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZİ Kütüphanesi
Türkiye'nin en büyük ve en donanımlı üniversitelerinden biri olan Gazi Merkez Kütüphanesi 24 saat açıktır. Kütüphanede 229.172 bin basılı ve 101.493 adet elektronik kitap var; Kütüphanede görsel engeller yanı sıra 143 braille alfabesinde There There yazılmış bir eser var.

Gazi Üniversitesi Merkez Kütüphanesi; 200 bilgisayar kapasiteli 143 konferans salonu, 1500 kişilik oturma kapasitesi, kablolu kablosuz internet sistemi, görsel-işitsel, görsel-işitsel, görsel-işitsel bölüm, VCD, DVD vb. Tesisler, rahat ve güzel bir ortam.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder