25 Kasım 2017 Cumartesi

Karadeniz Teknik Üniversitesi

Trabzon Milletvekili Mustafa Reşit Tarakçıoğlu ve 28 arkadaşı, 20 Mayıs 1955 tarihli ve 6594 sayılı TBMM Kanunu ile yasayı kabul etti. Eğitim, 2 Aralık 1963'te Esentepe Mahallesi Trabzon Atatürk İlköğretim Okulu'nda başladı. 1966'da Üniversite bugünkü merkez kampusuna taşındı. Günümüzde üniversitenin 17 fakülte, 2 meslek yüksekokulu, 10 meslek yüksekokulu, 7 enstitü, KTÜ Devlet Konservatuvarı, 2175 güçlü akademisyen ve 8 akademisyen bulunmaktadır. Üniversite, 2547 sayılı Yüksek Öğretim Yasasının yürürlüğe girmesinden sonra 1981'den beri kurulmuştur. uzun tarihi,

oturma geleneği, 50 yıllık öğretme-öğrenme deneyimi, altyapısı, mükemmel kampüsü ve nitelikli eğitimiyle 81'den fazla ülkeden mezun olmuş 160'dan fazla mezun ülkenin önde gelen üniversitelerinden birisidir. ve araştırma asistanı IT örneği.

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TAŞIMACILIK
Ülkemizin en önemli yerleşim merkezlerinden Trabzon'a karayolu ve deniz yolu ile, özellikle öğrenci ve memur kenti olduğu için karayoluyla ulaşılabilmektedir. Trabzon'un tüm büyük şehirlere doğrudan otobüs servisi vardır. yol. Merkez Kanuni Kampüsü, otobüs terminaline 2 km uzaklıkta, otobüs şirketleri öğrencileri doğrudan kampüse getiriyor.

Minibüsler ve belediye otobüsleri şehir merkezi kampüsünde yoğunlaşmaktadır.

Uluslararası Trabzon Havalimanı, Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Antalya ve Bursa şehirlerine direkt seferler yapıyor ve Trabzon-Rize karayolunda yurtdışında KKTC, Avrupa ve Asya Merkez Kampüsünün birçok şehir havaalanında bulunuyor. Fatih Eğitim Kampüsü, Trabzon-Samsun karayolunda yer almakta olup şehir merkezine ve merkez kampusuna düzenli otobüs seferleri ile kolayca ulaşılmaktadır.

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BÖLÜMÜ
KTÜ Öğrenci Yurdu
Koru Ormanı'nda bulunan Merkez Kanuni Kampüsü "KTÜ Öğrenci Yurdu, 31 oda ve 86 sandalye kapasiteli olup lisans ve lisansüstü öğrencileri ile Erasmus programı öğrencilerine hizmet vermektedir.

Muammer Dereli Yurdu
Surmene Deniz Bilimleri Fakültesi Muammer Dereli Kampüsü ", üniversite öğrencilerine hizmet veren 130 kişilik bir yurt.

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK
Öğrenciler, kimlik numaralarıyla herhangi bir sağlık sorunu varsa, Sağlık, Kültür ve Spor Bakanlığında hizmet veren poliklinikte bulunabilirler.

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu hükümleri tüm öğrenciler tarafından yürürlüğe girdiğinden, tüm öğrenciler aynı kanunun 60 ıncı maddesinde belirtilen şartlar altında Genel Sağlık Sigortası kapsamına girmektedir. ve tedavi masrafları Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanmaktadır. Burslu öğrenci olarak okumakta olan yabancı uyruklu öğrencilere yönelik sağlık merkezleri Yüksek Öğretim Kurulu tarafından organize edilmekte ve kurum tarafından tahsis edilmektedir.

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BESLENME
Yasal yerleşimde 800 öğrenci, 400 öğrenci, Fatih yerleşiminde 300 öğrenci ve üniversitenin çeşitli kampüslerinde öğrenci yemekleri var. Özel olarak işletilen yemek salonundaki öğrenciler, öğle yemeğinin yarısı kadarının tadını çıkarabilirler. Kredi ve Yurtlar Kurumu, Kredi ve Yurtlar Öğrenci kurumları sabah ve akşam yemeklerine maliyet katkıda bulunur. Tüm yerleşim birimlerindeki çeşitli fakülte ve bölümlerde sayısız kantin ve kafeterya, öğrencilerin diyet ihtiyaçlarını karşılamalarına izin verir. Bu kantinler sağlıkla ilgili uygunluk için sürekli denetlenir ve fiyatlar üniversite yönetimi tarafından belirlenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder