18 Kasım 2017 Cumartesi

Padova Üniversitesi

Padova Üniversitesi,öğrenci ve öğretmenin Bologna'dan buraya gelmeye karar kuruldu. Öğrencileri, menşe yerine uluslar arası olarak gruplandırılmış, öğrencileri tüzüğü onaylayan ve rektör tarafından seçilen öğretmenler (rektör veya şansölye) ücretli öğretmenlerini seçtikleri özgür bir akademisyen kurdular. Çalışma ve öğretimde düşünce özgürlüğünü savunmak bugünkü Universo Universis Patavina Libertas'ın üniversite sloganı altında ayırdedici bir özelliği oldu.


Ampirik ve deneysel yöntemlerin öğretme kuramı ile birlikte sunulması altın çağa işaret etti. 16. ve 17. yüzyılda Padua, insanlığın kültürel ve bilimsel geçmişini değiştiren figürler
için bir atölye ve ev oldu. Modern anatomiyi kuran Andrea Vesalio'ya ek olarak gökbilimciler Copernicus ve Galileo da burada gökyüzünü gözlemledi.

Faşizmin ortaya çıkışı, Üniversitenin özgür düşünce ve kültürel bağımsızlık değerlerini sınırladı. Profesörleri rejime sadakat sözü verdiler ve bundan sonra İtalyan ırk yasalarının onaylanması ve Yahudi profesörlerin sürülmesi, Üniversite tarihinin en karanlık dönemlerinden birini açtı.  üniversiteyi uykudan uyandırdı ve Alman işgalinin zirvesinde öğrencileri İtalya'nın özgürlüğü için savaşmaya teşvik etti. Kurtuluş adına kurduğu fedakarlıklar yüzünden Padua, Padua'nın sahip olduğu ordu valisinin altın madalyasına layık görüldü.

Savaş Sonrası Üniversite, Eğitim, Ziraat Bilimleri ve Psikoloji fakülteleri ve 1990'lı yıllarda Veteriner Hekimliği ve Ekonomi ve İşletme Fakültesi fakülteleri açıldı. 20. yüzyılda Padua Üniversitesi, Diego Valeri ve Concetto Marchesi gibi edebi eserler üretti; Giuseppe Colombo'nun "gökyüzü alanının efendisi" unvanı mühendisleri; Tullio Levi Civita gibi matematikçiler; Avukatlar Alfredo Rocco ve Livio Paladin; Filozoflar Luigi Stefanini ve Enrico Opocher; ve İtalya'da ilk kalp naklini yapan Vincenzo Gallucci gibi doktorlar. Yeni binyıl, tıp, biyotıp, mühendislik ve uzay teknolojisi alanlarında önemli bulgularla açıldı.

Padua Üniversitesi İngilizce Bölümü
Tarım Bilimleri Yüksekokulu ve Veteriner Hekimliği Fakültesi
İktisat ve Siyaset Bilimi Yüksekokulu
Hukuk Okulu
Mühendislik Fakültesi
Tıp Okulu
Psikoloji Yüksek Okulu
Fen Edebiyat Fakültesi
İnsan ve Sosyal Bilimler Fakültesi ve Kültürel Miras
Lisans Bölümleri:
Hukuk Okulu
Tarım Bilimleri ve Veteriner Hekimliği Fakültesi
İktisat ve siyaset bilimi okulu
Mühendislik okulu
İnsan ve sosyal bilimler ve kültür mirası okulu
Tıp Okulu
Psikoloji okulu
Fen okulu
Padua Lisansüstü Programları
Tarım Bilimleri ve Veteriner Hekimliği Fakültesi
İktisat ve siyaset bilimi okulu
Mühendislik okulu
İnsan ve sosyal bilimler ve kültür mirası okulu
Tıp Okulu
Psikoloji okulu
Fen okulu
Entegre Programlar (Lisans + İtalyanca Master)

Kimya ve eczacılık teknikleri
Eczane
Lawler
Yapı mühendisliği ve mimarlık
Tıp ve cerrahi
Veteriner
Diş Hekimliği Fakültesi
İlköğretmen eğitimi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder