21 Kasım 2017 Salı

Koç Üniversitesi

Hakkımızda
Koç Üniversitesi kar amacı gütmeyen bir vakıf üniversitesidir. Koç Üniversitesi, 1993 yılında İstinye'de geçici kampüs eğitimine başladı ve 2000 yılında Rumeli Feneri'de kalıcı kampüsüne taşındı. Vehbi Koç, 1969 yılındaki kuruluşundan sonra Vehbi Koç Vakfı (VKV), Sadberk Hanım Müzesi, Atatürk Kütüphanesi, Koç Özel Lisesi gibi hayatın eğitim, sağlık ve kültür alanlarında önemli yatırımlardan sonra Vehbi Koç'un .



Vehbi Koç, "Sermaye buldu, makine alındı, teknoloji transfer edildi ancak iyi eğitilmiş insan gücü yok" sözleriyle gençlerle eğitim konusunda ne kadar önem verdiğini gösterdi. Bu nedenlerle, Koç Üniversitesi,
"Mükemmellik Merkezi" nin çatısı altında "nitelikli nitelikli kişi" bütünlüğünü sağlamak için genel kültür müfredatını tüm öğrencilere sunmak
kaynaklarının önemli bir bölümünü eğitim ve bilimsel araştırma ve geliştirme alanlarına tahsis etmek; ve
liderlik karakteri, problemlere çözüm üretme becerisi.
Koç Üniversitesi'nin 4 Ekim 1993 tarihinde düzenlediği ilk derste "Koç Üniversitesi'nin amacı, gençlerin iyi eğitim görmelerini, kalifiye insanların eğitimini ve ülkeye ne kadar yakın olduğumuzu ... sağlamak" dedi.

Açılışından bu yana Koç Üniversitesi, Türkiye'nin en popüler üniversitelerinden biri haline geldi. Bugün Koç Üniversitesi, Beşeri Bilimler ve Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Fen, Mühendislik, Hukuk, Tıp ve Hemşirelik bölümlerinde ders vermektedir. Koç Üniversitesi, 22 lisans, 29 lisans ve 25 doktora programı ile Türkiye ve dünyadaki bilimsel gelişimine katkıda bulunmaktadır.
Koç Üniversitesi İdaresi

Koç Üniversitesi, öğrencilerin bilinçli, meraklı, meraklı, sorumlu ve dünya vatandaşlığı bireyleri olarak yetişmeleri için gerekli tüm donanımları sunmaktadır. İlk lisans öğrencisi olan üniversite, dersi öğrencilerle birlikte alıyor; Mezun olduktan sonra daima diyaloga girer. Üniversite yönetimi öğrenci merkezli yaklaşımı üniversitenin tüm süreçlerine yaymıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder