27 Kasım 2017 Pazartesi

Bitlis Eren Üniversitesi

Bitlis Eren Üniversitesi ne zaman kuruldu? Bitlis Eren Üniversitesi 2007'de açıldı. Bitlis Eren Üniversitesi devlet üniversitesidir? Bitlis Eren Üniversitesi, Bitlis'te kurulmuş bir devlet üniversitesidir. Bununla birlikte, üniversite kurumdan önemli destek aldı. Üniversiteye önemli katkıda bulunan Eren Holding'in adı Üniversiteye verilmektedir.
Bitlis Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan Bitlis, bugün 350.000 nüfusa sahip huzurlu bir şehir. Türkiye'de en fazla kar yağışı gören bölge. Bitlis, bölgedeki diğer şehirlerden daha sıcak bir kışa

sahiptir. Bilinmeyen, kış sporları için mükemmel olanaklara sahip bir şehir. Eski bir yerleşim bölgesi olan Bitlis, tarih öncesi çağlarda önemli uygarlıklara ev sahipliği yapmaktadır. Nitekim Bitlis, tarihi boyunca bir ülke olmuştur. Çok sayıda medrese ve bilim alanı kuruldu. İlin diğer değeri, deniz kadar büyük Van Gölü'dür. Su sporları sergilerinin, yat yarışlarının, yüzme organizasyonlarının yapıldığı Van Gölü, önemli doğal güzelliklerin yanı sıra önemli bir turizm merkezi haline gelmiştir.

Eren Bitlis Üniversitesi, çoğunlukla sağlık alanında beş meslek yüksekokuluna sahip bir üniversitedir. Bitlis Eren Üniversitesi fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, İslam Bilimleri Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Mühendislik Mimarlık Fakültesi. Fen-Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, üniversitenin kurulduğu yılda açılan fakültelerdir. Bitlis Eren Üniversitesi'nde toplam öğrenci sayısı 6000 civarında. Üniversitenin öğretim üyelerinin sayısı yaklaşık 80'dir.

Bitlis Eren Üniversitesi Mühendislik Fakültesi - Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü, az sayıdaki üniversiteyi ve dezavantajlı bölgeyi kapatmak için kurulmuştur.

Bitlis Eren Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü 2013'te açıldı.

Bitlis Eren Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi yeni kurulan bir fakülte. Henüz fakülte üyesi olmayan fakülte, 2013 yılında öğrencileri kabul etmeyecektir.

Bitlis Eren Üniversitesi uzaktan eğitim programı olan bir üniversitedir. Bu programlar üzerine ilk mezuniyetini verdi. Buna ek olarak, uzaktan eğitim kampusunda sunulan çeşitli yabancı dil kursları bulunmaktadır.

Bitlis Eren Üniversitesi, özellikle sağlık sektörü için meslek yüksek okullarının geliştirilmesine büyük önem veren bir üniversitedir. Bitlis Eren Üniversitesi, meslek yüksek okullarının değerlerini el sanatlarına başarıyla aktarıyor. Bitlis kentinin özelliklerini yansıtan faaliyetlerin yanı sıra uluslararası ülkelerde gerçekleştirilecek uluslararası ziyaretler.

Bitlis Eren Üniversitesi vakıfları olan bir üniversitedir. Üniversite birçok hayırsever tarafından desteklenmektedir. Bu vakıflar öğrencilere burs, staj ve istihdam olanakları sağlayabilir.

Bitlis Eren Üniversitesi, sınıf dışında öğrencilerin gelişimine katkıda bulunan bir üniversitedir. Örneğin, 2012'de üniversiteler tarafından vakıfları desteklemek için bilgi dersleri düzenlendi. Bu sertifikayı alan bazı öğrenciler için iş olanakları sağlanmaktadır.

Bitlis Eren Üniversitesi'nde 20 öğrenci klübü bulunmaktadır. Bu topluluklar sayesinde öğrenciler, özellikle spor alanlarında önemli faaliyetlerin gerçekleştirilebileceği yerlerde sosyalleşebilirler.

Bitlis Eren Üniversitesi, Bitlis ve Van Gölü spor potansiyelini değerlendiren üniversitelerdir. Üniversite, öğrencilerin su sporları etkinlikleri ve dersleriyle spor faaliyetlerine katılmalarını sağladı. Örneğin, üniversitenin sunduğu dalış kurslarına katılan öğrenciler, kursun sonunda profesyonel dalış yapabilirler. Kulüplerde kayak kulüpleri var. Üniversitenin yanında 500 kişilik bir spor salonu var. Buna ek olarak, Ahlat-Tatvan arasındaki yarımadanın bir parçası olarak üniversiteye transfer edilen alan, sosyal etkinlikler için önemli bir merkez haline gelecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder