29 Ekim 2017 Pazar

Ortadoğu teknik üniversitesi

ORTADOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
ODTÜ öğrencileri; araştırır ve geliştirir, gelişmekte olan teknolojilere ve kaynakları hızla uyarlar, her duruma uyarlanır ve rekabete uyum sağlamış bireyler olarak yetişir.
Öğrencileri, alanlarında daima yol gösterecek bireyler olarak yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Övgülerin başarıları da ODTÜ'nün hedeflerine ulaştığını gösteriyor.


ODTÜ'ndeki insanlar her zaman kendi sektöründe aranan isim olmuş, alanlarında uzmanlaşmış, refahlarını kanıtlamış ve her zaman birbirleriyle gurur duyuyorlardı.

ODTÜ'nün sağladığı özgürlük sayesinde ODTÜ insanının kişisel ve toplumsal becerilerini geliştirmeye yardımcı olur ve kampus içerisindeki bilimsel, kültürel ve sportif faaliyetler ODTÜ kişilerinin kendilerini geliştirmelerine ve yaratıcılıklarını sergilemelerine olanak tanır. En önemlisi
ODTÜ, benzersiz bir geçmişi, kültürünü, bilimsel birikimi ve eşsiz atmosferi ile diğer üniversiteler olmaksızın ODTÜ'nü ODTÜ'ye getirir.

ORTADOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (ODTÜ): BİR BİLGİ VE ÖĞRENME BÖLGESİ
Ulusal ve uluslararası üniversitelerin sıralamasında en üst sıralarda yer alan ODTÜ, üniversiteyi yapan Times Higher Education (THE) ve QS, Leiden ve URAP gibi uluslararası karşılaştırmalarda mühendislik, bilim, sosyal bilimler, eğitim ve mimarlık alanlarında ülkemizin en üst sıralarında yer almaktadır. Farklı disiplinlere göre sıralamaları.

ODTÜ, Times Higher Education tarafından yapılan çalışmada "En Ünlü 100 Üniversiteler" listesinde yer alan ilk ve tek üniversitedir.

Aynı kurum tarafından yapılan ankette "Dünyanın En İyi 400 Üniversite 2012-2013 Sıralaması" "ODTÜ dünyanın en iyi 203 üniversitesi, Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden biri.

ODTÜ Ankara Kampüsü, 5 fakülte 45 lisans, 4 enstitüde 99 lisans ve 66 doktora programı sunarken, öğrencilere disiplinler arası alan bilgisi bilgilerini geliştirmek için yan dallara ve çift anadal programlarına katılma fırsatı sunuyor. Seçenekler, mesleki, sosyal ve kişisel gelişimlerini çıkar ve tercihlerine göre şekillendirir.

ODTÜ kampüsü; Ağaçlandırmada çoğunlukla 45 kilometrekare; doğanın orijinal mimarisi ile birlikte sosyal, dinamik, zengin bir kültür, araştırma, öğrenme ve yaşam ortamıdır. Zengin kütüphane, çağdaş eğitim laboratuvarlarına yurt dışında saygın üniversitelerle ve zengin bilgi işlem tesisleri ile rekabet eden öğrenciler için eşsiz bir araştırma ortamı sunmaktadır. Bu özellik sayesinde, diğer üniversiteler neredeyse her yönü yönetir ve izler. ODTÜ, öğretim geçmişini, 400'den fazla öğretim üyesi ile Türkiye, Kıbrıs ve Türki Cumhuriyetler'deki 70'den fazla üniversiteye taşıdı.

ODTÜ, uluslararası alanda saygı gören, nitelikli öğretim üyelerini en başarılı öğrencilerle buluşturuyor. Öğretim üyelerinin tamamı dünyanın önde gelen üniversitelerinden doktora,% 70'i yurtdışında eğitim görmüş akademisyenler, yurtiçi ve yurtdışı üniversiteler ve araştırma kurumlarıyla sürekli işbirliği içerisinde olan ve sürekli kendini yenileyen eğiticiler ve araştırmacılardır.

ODTÜ'nün her köşesinde, ülkemizin dört bir yanından ve yurtdışından çok başarılı öğrenciler okumakta; olağanüstü öğrencilerin bu topluluğunda yaşamak, öğrenmek, üretmek ve arkadaş olabilmek.

26500 Toplam Öğrenci

16500 Lisans Öğrenci

4700 Lisansüstü Öğrenci

2900 Doktora Öğrencisi

1800 Yabancı Öğrenci

ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ZENGİN ARAŞTIRMA ÇEVRE VE FIRSATLARI
Araştırma üniversitesi ODTÜ, öğrencilerin en yeni teknolojiler ve bilimsel gelişmelerde büyümelerine olanak tanır. ODTÜ kampüslerinde yılın her tarafından dünyanın önde gelen üniversiteleri ve araştırma enstitülerinden bilim adamlarının katılımıyla düzenlenen kongreler ve diğer bilimsel etkinliklerle ODTÜ öğrencileri ve mezunları ilk elden bilgiye erişebilir ve akademik tartışmalara katılabilirler.

ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İŞ DÜNYASI VE ENDÜSTRİSİ İLE DOĞA İŞBİRLİĞİ
ODTÜ, "Endüstri için Araştırmacı Eğitim Programı" kapsamında farklı sektörlerde Ar-Ge konusunda yeterli bilgi ve birikimi sağlamak için gerekli insan gücünü yetiştirmeyi amaçlamaktadır. M.E.T.U; Yaptığı araştırma merkezleri, laboratuvarları ve teknokentiyle dünyanın önde gelen teknoloji geliştirme bölgelerinden biri olmak vizyonuyla ülkemizin teknolojik ilerlemesine katkıda bulunabilecek insan gücünü geliştirmektedir.

ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ KALKINMA BÖLGESİ: ODTÜ TEKNOKENT
Ülkemizin ilk, en büyük ve yenilikçi teknoloji geliştirme bölgesi olan "ODTÜ Teknokent" ODTÜ kampüsünde bulunmaktadır. ODTÜ öğretim üyeleri ve öğrencileri, ODTÜ Teknokent "te faa

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder