17 Ekim 2017 Salı

Ege Üniversitesi

Ege Üniversitesi Hakkında
Köklerinin neolitik köklerine dayanan 8500 yıllık İzmir, zengin tarihi güzellikleri ile dünyanın nadir kentlerinden birisidir ve Amazon kraliçesi olan Smyrna Kraliçesi Kraliçesi'nden. Birçok uygarlığa ev sahipliği yapan İzmir; Dünyanın yedi harikasından biri olan Ardemisio-Efesos, Romalılar'ndan Agora, Guinness Rekorlar Kitabındaki en eski köprü ve diğer birçok tarihi eser.


16. yüzyıldan beri liman kenti olan İzmir, dünya ticareti ve Akdeniz ticaretinde önemli bir yere sahiptir ve İstanbul'un ekonomik canlılığı ile endüstri en yoğun ticaret merkezidir. Serbest Ticaret Bölgesi, uluslararası fuarlar, organize sanayi bölgeleri ve büyük liman ile İzmir'de iç ve dış ticaret
gelişti. Türkiye'nin üçüncü büyük ili olan İzmir, Ege bölgesinin sanayi turizmi ve kültür merkezi.

Ege Üniversitesi, İzmir'de yarım asırlık bir eğitim ve kültüre sahiptir.

Üniversite İzmir'in en büyük şehirlerinden Bornova'da kuruldu. Bornova'daki kampus eğitim, kültür, spor ve sosyal hizmetler için kullanılan 3.450 adetten oluşmaktadır.

Üniversite kampüsünde en son teknoloji ile donatılmış modern bir kütüphane, açık ve kapalı yüzme havuzu, kapalı spor salonu, futbol, ​​basketbol, ​​mini futbol, ​​tenis kortları, sergi salonu ve 729 kişilik kapasite bulunmaktadır. Dr. Yusuf VARDAR - MÖTBE - Kültür Merkezi, öğrencilerin çoğunun konaklama ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri Öğrenci Köyü'ndeki kafeteryada, öğrenci pazarı, hipermarket çalışanları, öğrenci salonları ve konukevlerinde bulunmaktadır. Ayrıca, Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı Kız Öğrenci Yurdu kampüsünde de hizmet vermektedir.

Ege Üniversitesi Ankara, İstanbul ve İzmir'in kavşağında bulunduğu için kampusun her yerine, İzmir'in dört bir yanındaki Aliağa - Cumaovası - Fahrettin Altay - Evka 3'te hizmet veren metro ile kolayca ulaşmak mümkündür. Büyükşehir Belediyesi otobüs hizmetleri.

Atatürk Kültür Merkezi, Çeşme ve Ödemiş Konak, Tire, Bergama, Bayındır, Ödemiş ve Konya, Aliağa ve Urla'daki meslek okulları, EÜ Rektörlüğü ve üniversitenin kampüsünün dışında bulunan Bornova'nın çeşitli bölümlerine ek olarak, Urla, Menemen, Mordoğan, Çiğli, Özdere, Çeşme, Ege Üniversitesi Çeşme Eğitim ve Eğlence Tesisleri ve Kurdağ Gözlemevi. Bu tesislerin yanı sıra İzmir Özdere'de hem öğrencilerin hem de personelin yararlandığı bir Yaz Kampı var. Bu imkânlarla Ege Üniversitesi hem eğitim hem de bilim, sağlık, sosyal ve kültürel alanlarda öğrenci ve koleksiyonculara hizmet ediyor.

Ege Üniversitesi; Kartal'ın yaşam ayrıcalığını, çağın çağdaş çağındaki gururunu bütünleştirmek ve tüm bilimsel, kültürel ve sosyal açıdan birey olarak yetişen bir birey olarak büyümek isteyenlerin ilk tercihidir. sosyal yenilikler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder