21 Ekim 2017 Cumartesi

Adıyaman Üniversitesi

Adıyaman Üniversitesi, 1983 yılında kurulan Adıyaman Meslek Yüksekokulu, 1996 yılında kurulan Meslek Yüksekokulu, 1998 yılında kurulan Fen ve Edebiyat Fakültesi, 1987 yılında Gaziantep Gölbaşı Meslek Yüksek Okulu, 1997 yılında kurulan Besni Meslek Yüksekokulu, 1997 yılında kurulan Adıyaman Meslek Yüksekokulu Kahta Meslek Yüksekokulu 17 Mart 2006 tarih ve 26111 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Harran Üniversitesi (3 fakülte, 1 lise ve 4 meslek yüksek okulu)
"Üniversitenin başlıca görevi, bilimsel araştırma ve yayınların, sosyo-kültürel faaliyetlerin ve önünde problemler var.Fizik ve istihbarat ile rüzgar duyan insanları yetiştirmek.
Adıyaman Üniversitesi her zaman akademik duruşunu korur. Ayrıca, üniversitenin 11 fakültesi, 3 enstitü, 4 meslek okulu, 5 meslek okulu, araştırma merkezi, yüksek lisans ve doktora programları, evrensel bilgi katkıda bulunmaktadır ve istihdam yaratmaktadır. Akademik gelişimine paralel olarak fiziksel olanaklarını artıran üniversitenin amacı, her akademik personele en yeni binaları vermektir. Aslında, üniversite mevcut tabanını genişletmede önemli ilerleme kaydetti. Halen, merkezler ve ilçelerde yeni modern binalar tasarlamak ve inşa etmek için çalışmalar devam etmektedir. Üniversitenin toplam 13498 öğrencisi, 517 akademik, 420 idari personel ve 121 lisansüstü öğrencisi bulunmaktadır. Adıyaman Üniversitesi'ndeki fiziki olanaklar bugünün ihtiyaçlarını karşılayacak kadar geniş. Dünyadaki en son teknolojik ürünlerin faydaları öğrencilerin yararına veriliyor. Laboratuarlar, dersin ihtiyaçlarına göre bilgisayarlar ve ince istemci sistemleri ile inşa edildi. Fotokopi makineleri ve projeksiyon cihazlarının yanı sıra, fakülte ve lise bölümlerinde 18 bilgisayar laboratuarı bulunmaktadır. Laboratuvarlara ek olarak, 540 metrekarelik bir alana hizmet veren Medico-Sosyal binanın idari bölümünün 2. katında merkezi bir kütüphane bulunmaktadır. Şehrin dışından gelen öğrenciler, merkez kampusundaki Kredi İdaresinin anavatanında kalma fırsatı bulacaklar. Ev ya da özel yurtları tercih eden öğrenciler, Adıyaman merkezleri ve ilçelerinde çeşitlilik seçeneklerine ev sahipliği yapma seçeneğine sahiptir.

FAKÜLTELER
Devlet Konservatuarı
diş Hekimliği Fakültesi
eczane faculitesi
Eğitim Fakültesi
Fen Edebiyat Fakültesi
Güzel Sanatlar Fakültesi
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
mühendislik fakültesi
teknoloji fakültesi
Tıp Okulu
İslam Bilimleri Fakültesi
ENSTİTÜLERİ
Doğa Bilimleri Enstitüsü
Sağlık Bilimleri Enstitüsü
Sosyal Bilimler Enstitüsü
kolejler
Sağlık Yüksekokulu
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu
Beden Eğitimi ve Spor Lisesi
Yabancı Dil Okulu
MESLEKİ ELEŞTİRİMLER
Adıyaman Meslek Yüksekokulu
Besni Meslek Yüksekokulu
Gölbaşı Meslek Yüksekokulu
Kahta Meslek Yüksekokulu
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
MERKEZ BİRİMLERİ
Yapışkan
Bilimsel Araştırma Birimi
Dış İlişkiler Birimi
Araştırma Merkezi Laboratuvarı
Sürekli Eğitim Merkezi
Tarımsal Uygulama ve Araştırma. merkezi
DİKDÖRTGEN İLGİLİ TARAFLAR
Atatürk İlk ve İnf. Tarih Bölümü
Türk Dili Bölümü
Yabancı Diller Bölümü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder