17 Ekim 2017 Salı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi

ODTÜ MİSYONU
Orta Doğu Teknik Üniversitesi, eğitim, araştırma ve toplum hizmetleri faaliyetlerini yürüterek toplumumuzun ve insanlığın sosyal, kültürel, ekonomik, bilimsel ve teknolojik gelişimi için bu bilgiyle donanmış bireyleri eğitmeyi, üretmeyi, yaygınlaştırmayı ve eğitmeyi amaçlamaktadır. evrensel standartlarda.

TEMEL PRENSİPLER
1. Bilimsel Yaklaşım
Koşulsuz olarak, bir üniversitenin bilimsel misyonunun, mevcut bilginin yeni bilgisi ve anlayışı üretmek olduğu kabul edilmektedir. Bu bağlamda, bilgi üretme ve paylaşma sürecinde herhangi bir kısıtla karşı karşıyadır. Bilim ve gerçeğin araştırılmasının özgürce yapılabileceği, yaratıcılığın ifade
edilebildiği ve öğrencilerin kendilerini geliştirebileceği bir ortam yaratır.
2. Akademik Özgürlük
Akademik nedenlerle sadece nasıl ve kimin kime bilgi verdiğini ve kimlerin nasıl bilgi öğrettiğini belirlemek çok önemlidir. Bilimsel yaklaşımların gerektirdiği ölçüde, basmakalıp düşünce ve fikirlerle aynı fikirde değildir. Dürüst soruşturma ve yasal protestoyu kabul eder. Bu hakları kullananlar yasalarıyla korunan toplumda seslerini duyuracaklardır.

3. Disiplinlerarası Yaklaşım
Disiplinlerarası eğitim ve araştırmayı teşvik eder. Öğretim kadrosuna, bağlı oldukları akademik birimler yanında çeşitli merkezler ve enstitüler tarafından tanımlanan eğitim programları ve araştırma projeleri üzerinde işbirliği yapmalarını sağlar.

4. Yaşamboyu Eğitim
Üyelerin, mezunların ve insanların her kesiminden sürekli gelişim için ömür boyu eğitimini teşvik eder ve bilimsel gelişme doğrultusunda yenilenen bilgileri verir. Ülkemiz, insan kaynağının ODTÜ birikimi ve kültürünün daha etkin ve verimli bir şekilde yararlanabilmesi için etkili eğitim modelleri geliştirerek ve uygulayarak bir örnek oluşturmaktadır.

5. Kalifiye İnsan Yetiştirme
Öğrencilerini, insan ve etik değerleri olan, onlara saygıyı, liderlik becerilerini, geniş görüşlü, sürekli öğrenme ve kendini yenileme alışkanlıkları olan bireyler olarak yetiştirmeyi amaçlamaktadır. ODTÜ'de kazandıkları bu yarışmalar, yarışmalarını kullanabilecekleri çalışma ortamlarına yönlendiriyor. Ülkemizin en kritik insan kaynağı gereksinimlerinden biri olan bilim adamlarını teşvik eder.

6. Öğrenci Desteği
Öğrencilerin maddi sıkıntılar nedeniyle yüksek öğrenim hakkından mahrum bırakılmamalarını ve eğitimlerini sürdürebilmelerini sağlamak için gerekli desteği sağlamaları öğrencilerin görevidir.

7. Toplumla temas kurun
Toplumun her kesimine faydalı olmak ve çevresi ile yakın ilişki içinde olmak için işlevlerini yerine getirmek istemektedir. Ülkemizin, bölgemizin ve uluslararası toplumların sorunlarıyla çok ilgileniyor. Bu sorunlara çözüm üretir ve halka yayar. Bilimsel, kültürel ve sosyal konularda etkileşimin sağlanmasında öncü bir rol oynamaktadır.

8. Katılımcı Yönetim
Tüm öğretim üyeleri, bölümleri ve yöneticileri, gelecek için planlar hazırlamaya, somut stratejiler üretmeye ve hızlı değişim ve küreselleşmeye uyum sağlamak için bu stratejileri sürekli olarak ölçüp değerlendirmeye teşvik eder.Bu amaçla, bilgi, görev ve sorumluluk temelli akademik ve idari birimlerin dağıtıldığı, demokratik, katılımcı, dinamik, esnek ve şeffaf bir yönetim yöntemi benimsemektedir. Her şeyden önce hoşgörü, insanlara saygıya dayanıyor.

Öğretim Dili
ODTÜ'de öğretim dili İngilizcedir.

Öğrenciler
2016-2017 akademik yılında 27.000'den fazla öğrenci kayıt edilmiştir. Bu öğrencilerin yaklaşık otuz beşi lisansüstü programlara kayıtlı.
94 farklı ülkede belirli bir akademik dereceye sahip 1.700'den fazla öğrenci her yıl ODTÜ'ye devam etmektedir.
Birçok ülkeden lisans ve lisansüstü öğrenciler ODTU'da bir dönem veya bir yıl "Özel Öğrenci" veya "Öğrenci Değiştirme" olarak okuyorlar. ODTÜ halen birçok yabancı üniversite ve öğrenci değişim programı aktiviteleri yürütmektedir.

Akademik Programlar
3'ü uluslararası ortak programlar olmak üzere 43 fakülte programının yapıldığı 5 fakülte, 107 yüksek lisans ve 69 doktora programının yürütülmekte olan 5 enstitü, İngilizce eğitim veren Yabancı Dil Yüksek Okulu'nda faaliyet göstermektedir. ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu, 15 lisans ve 3 lisansüstü programa sahiptir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder