21 Ekim 2017 Cumartesi

Abant İzzet Baysal Üniversitesi

Ülkemizin en seçkin üniversitelerinden biri olan Abant İzzet Baysal Üniversitesi, 3 Temmuz 1992'de Türkiye'nin iki metropolü olan Ankara ile İstanbul arasında doğal güzelliklerle çevrilidir. O zamandan beri üniversitemiz hızla gelişip üçünde kampüs geliştirmiştir. Bolu şehirleri. merkezleri (Gerede, Mengen, Mudurnu). Üniversitemizin ana kampüsü olan İzzet Baysal Kampüsü, Bolu şehir merkezine 8 km uzaklıktaki Gölköy'de eşsiz doğal güzelliklere sahiptir.


Halen üniversitemizde 10 fakülte, 4 enstitü, 6 kolej, 7 meslek lisesi ve 14 araştırma merkezi bulunmaktadır. Üniversitemizin bu birimlerinde çalışan 900 öğretim üyesi ve 550 idari personel,
yaklaşık 25.000 öğrenciye eğitim ortamı ve modern bir eğitim sunmaktan gurur duyuyor.

Vakıf destekli bir devlet üniversitesi olan Abant İzzet Baysal Üniversitesi, ülkemizin devlet ve vakıf üniversitelerinin yanı sıra üçüncü bir modeli oluşturmaktadır. Devlet üniversitesi Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Türkiye'nin en büyük hayırseverlerinden İzzet Baysal'ın kurduğu vakıf tarafından desteklenmektedir. Devlet tesisleri dışında İzzet Baysal Vakfı, 2010 yılına kadar 262 milyon liralık bir fiziksel büyüklüğe ulaşmış ve kısa sürede mükemmel fiziki yapıya ve üstün teknolojik donanıma kavuşmuştur. Vakıf, akademisyenlerin uluslararası kazanımlarını destekleyerek başarılı öğrencilere burs desteği sağlamaktadır.

Üniversitemiz, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün "modern uygarlık düzeyinin üstünde" olduğu görevini yerine getirmek için Türkiye'de en hızlı büyüyen üniversite olmayı hedeflemektedir. Bu amaçla, eğitim ve öğretim sürecinde ulusal ve yerel ihtiyaçları hesaba katmayı taahhüt ederken, uluslararası bilimsel üretimin önceliği olan bir üniversitedir. Üniversitemiz, öğrencilerin bilimsel gelişmeleri ve teknolojileri takip ederek uluslararası düzeyde rekabetçi bir araştırma ortamı izlerken, öğrencilerin bu ortamdan en iyi şekilde yararlanabilmelerini sağlamak için sürekli tazelenmektedir. Bu bağlamda, Abant İzzet Baysal Üniversitesi kuruluşundan bu yana büyük mesafe almış ve Türkiye'nin en hızlı büyüyen üniversitelerinden biri haline gelmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder