15 Ekim 2017 Pazar

Belgrad Üniversitesi

Belgrad Üniversitesi
Avrupa ve dünya kültür mirasına sahip insanlara büyük katkıda bulunmuştur. Belgrad Üniversitesi 1808 yılında kuruldu. Belgrad Üniversitesi Sırbistan'ın en eski ve en büyük üniversitesidir. Tarihsel geçmişi ve tecrübeli personeli ile eğitim görmektedir.

Üniversitede 31 fakülte, 11 araştırma enstitüsü ve 7 kütüphane bulunmaktadır. Belgrad Üniversitesi, Sırbistan'ın gurur kaynağı oldu ve dünyanın en iyi 400 sıralamasında en büyük 400 üniversite arasına
girdi.


Matematikte, dünyadaki 150 ilk üniversite arasındadır.

Uygulamalı Nükleer Enerji Enstitüsü

Kimya, Teknoloji ve Metalurji Enstitüsü

Tıbbi Araştırma Enstitüsü

Moleküler Genetik ve Genetik Mühendisliği Enstitüsü

Çok Disiplinli Araştırma Enstitüsü

Felsefe ve Sosyal Kurum Enstitüsü

Fizik Enstitüsü

Mihajlo Pupin Enstitüsü

Nikola Tesla Enstitüsü Elektrik Mühendisliği

Biyolojik Araştırmalar Enstitüsü

Vinca Nükleer Enstitüsü


Bilgi Merkezleri;

Bilgisayar Merkezi

Bilimsel Simülasyonlar Sırbistan - Japon Merkezi

Kariyer Geliştirme Merkezi

Stratejik Yönetim Merkezi

Teknoloji Transfer Merkezi

Engelli Öğrenci Merkezi

Kalite Güvence Merkezi

Hayatboyu Öğrenme Merkezi

-------------------------------------------------- -------------------------------------------------- -------------------------------------

BELGRAD ÜNİVERSİTESİ EŞİTLİK

Üniversite sınavını almadan meslek hayatına yurtdışında başlayacağını biliyor muydun? Bu sorunun cevabı hayır ise, bu durumun değiştiğini ve değerli öğrencilerin bir muayene eden olmadan bir üniversiteden mezun olabilecek ve kendi mesleğini yapabileceklerini söyleyebiliriz. Bu ülkeler arasında Sırbistan, özellikle son 4-5 yıldaki ilk öğrenci seçimi haline geldi. Bu belki de en önemli Belgrad Üniversitesinin hem ekonomik hem de sosyal nedenlerle dünya sıralamasında en büyük 500 üniversite arasında yer alması gerçeğine atfedilebilir. Önemli meselelerden biri yurtdışındaki eğitimde ortaya çıkan denge meselesidir. Sırbistan, bu ülkedeki Yüksek Öğretim Konseyi tarafından tanınan bir üniversitedir ve kolaylıkla eğitim alabilirsin. Sırp üniversiteleri arasında önemli olan Belgrad Üniversitesi, kaliteli bir tıp eğitimi almak için önemlidir. Belgrad Üniversitesi, ülkemizde eşdeğerlik açısından tanınan YÖK listesinde yer alan bir üniversitedir.

Eşdeğerlik belgesi, genellikle, yurtdışında okuyan bir öğrencinin diplomasının ülkemizde de geçerli olduğunu gösteren ve yalnızca Yüksek Öğretim Kurumu YÖK tarafından verilen bir belgedir. Bazen bu sertifika için eşdeğerlik belgesi, tıpta genellikle Belgrad Üniversitesi eşdeğerlik sertifikası ile verilir. Bununla birlikte, bu, her bölüm için geçerli olmayan ve önemli bölümlerde uygulanan bir sınav sistemidir. Yurtdışında öğrenim görmek istiyorsanız, gideceğiniz üniversitenin YÖK'ün başkanlığına başvurarak eşdeğerlik hakkında bilgi almalısınız, çünkü bu konuda YÖK tek yetkili kurumdur.

Belgrad Üniversitesi, her yıl eşitlik anlamında yayınlanmakta ve Yüksek Öğretim Kurumu tarafından listelenen bir üniversitedir. Bununla birlikte, bu durumun iyi takip edilmesi gerekir. Çünkü kabul edilen üniversiteler her yıl değişiyor. Bu nedenle, okuduğunuz üniversite için her yıl gerekli kontrolleri yapmanız ve sorun yaşamaya başlamanız gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder